Gorenjska
701 ogledov

Hitro testiranje se nadaljuje, cepljenje pa kasneje

Testiranje na covid-19 s hitrimi testi se v Kranju nadaljuje tudi ta teden. Potekalo bo v avli Mestne občine Kranj vsak dan, razen v sredo, ko bo hitro testiranje potekalo v stari lekarni v Cerkljah.

Na hitro testiranje je prejšnji teden v Kranju prišlo 400 ljudi. Testiranja v avli Mestne občine Kranj pa se nadaljujejo tudi v tem tednu, in sicer vsak delovni dan med 9. in 13. uro z izjemo srede, ko bo testiranje potekalo v stari lekarni v Cerkljah. Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja množično testiranje prebivalstva, občane ob tem prosi k odgovornemu vedenju: "Hitri testi so namenjeni osebam brez simptomov, tisti s simptomi pa naj se obrnejo na osebnega zdravnika. Naročanje na testiranje s hitrimi testi, ki se izvaja na kranjski občini, ni potrebno, s seboj pa je treba imeti zdravstveno kartico in osebno izkaznico. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem varnostne razdalje, obvezno je nošenje zaščitne maske."

 

Še naprej zbirajo prijave za cepljenje

V Kranju se je prejšnji teden začelo tudi cepljenje proti covid-19 za splošno populacijo. V sredo so tako cepili 374 občank in občanov, starejših od 80 let. Kot nam je danes povedala direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar Žura, naj bi se cepljenje splošne populacije v Kranju nadaljevalo predvidoma čez 14 dni. Vse cepivo, ki ga bodo dobili v tem času, bodo namreč namenili za drugo dozo cepljenja stanovalcev v domovih za starejše, tamkajšnje zaposlene in zdravstvene delavce.

 

Zainteresirani za cepljenje proti covidu-19 pa se lahko nanj še vedno prijavijo preko spletnega obrazca. O uspešni oddaji prijave bodo prejeli avtomatsko potrdilo na svoj elektronski naslov. O terminu cepljenja bodo obveščeni naknadno. Pri naročanju, kdaj pride kdo na vrsto, bo Zdravstveni dom Kranj upošteval prednostne kriterije za cepljenje, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje, in količino odmerkov cepiva, ki mu bo sproti dodeljena.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 08:34 20.januar 2021.

    Hitri testi se nadaljujejo kljub slabim rezultatom validacije NLZOH .Vztrajnost ministra zdravja J.J. je odločilna za posel .

  • serkookaf 05:08 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks