Gorenjska
906 ogledov

Hkrati dve prepovedi približevanja

Nasilje v družini Profimedias Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prijavi kaznivih dejanj nasilja v družini in pri obravnavi enega dogodka izrekli kar dve prepovedi približevanja, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

V enem primeru so policisti obravnavali dva osumljenca, prvega zaradi groženj, drugega pa zaradi nasilja v družini. Obema so policisti izrekli prepoved približevanja in še vodijo postopke.
Pri drugem dogodku pa so policisti obravnavali prijavo zaradi že dlje časa trajajočega nasilja v družini brez povzročanja telesnih poškodb.

Iz Policijske uprave Kranj sporočajo, da ima policija ničelno toleranco do nasilja, pa naj gre za psihično, fizično, spolno, ekonomsko ali zanemarjanje.
Zato policija spodbuja vse, da nasilje tudi sami prijavijo, saj se le tako lahko zaščiti žrtev in obravnava nasilneža. Krog nasilja, v katerem se znajde žrtev nasilja v družini, se namreč nikoli ne prekine sam od sebe. "Zato poiščite svojo notranjo moč, poiščite pomoč in podajte prijavo. Policisti bomo vedno storili vse za zaščito žrtve tudi v teh kriznih časih in bomo ukrepali zoper storilca. Skupaj s Centri za socialno delo in nevladnimi organizacijami bomo pomagali žrtvam, da živijo življenje brez nasilja. Naj bo čas, ki ga preživljamo skupaj,  zaznamovan z razumevanjem, spoštovanjem in potrpežljivostjo," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

Pokličite na 113

Prijavo o nasilju lahko vloži vsak: žrtev, otrok, priča, znanec, sosed, sodelavec, center za socialno delo, nevladne organizacije in podobno. V splošnem pa nasilje v družini največkrat prijavljajo ženske, ki so tudi najpogosteje žrtve nasilja v družini. Nasilje je mogoče prijaviti na več načinov, pri čemer policija zaradi celovitega zbiranja in preveritve informacij najbolj svetuje interventno številko 113 oziroma klic ali obisk policijske postaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.