Gorenjska
2911 ogledov

Hlod padel na 59-letnika

Novice: Na vidiku nova kriza - razno 13.12.12. hlodi, lesna industrija, zaga, drva, gozdarji, nakladalnik lesa, Shutterstock Fotografija je simbolična.
Včeraj okoli 18. ure se je v Rovtarjevem grabnu v bližini vasi Podporezen, občina Železniki, v delovni nesreči v gozdu pri spravilu lesa poškodoval 59-letni moški.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je do nesreče prišlo pri nakladanju hlodov na vozilo, in sicer je hlod padel na moškega. Poškodovanemu so nudili prvo pomoč še en moški, gasilci PGD Sorica in ekipa prve pomoči Podbrdo. Najprej so ga oskrbeli in pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka pri prenosu do reševalnega vozila. Škofjeloški policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in vodijo postopek. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V nesreči poškodovana voznica

Blejski policisti so včeraj okoli 17.35 obravnavali 28-letnega voznika, ki je vozil iz Bohinjske Bistrice proti Laškemu Rovtu. V nepreglednem desnem ovinku je zapeljal na nasprotno vozišče in z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala po njem iz nasprotne smeri. Poškodovano voznico so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0.99 mg/l), so ugotovili policisti in mu v nadaljevanju odredili še strokovni pregled na alkohol.

Vžgala se je peč

Sinoči okoli 22. ure je zagorelo v kurilnici stanovanjskega objekta v Koritnem, občina Bled. Po podatkih policije se je vžgala peč zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je začel gasiti že lastnik, dokončno so ga ukrotili gasilci PGD Bled, Selo in Ribno. Na srečo nihče ni bil telesno poškodovan ali ogrožen, nastala je materialna škoda v višini do deset tisoč evrov. Policisti vodijo postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlomil v drvarnico

Jeseniški policisti zbirajo obvestila o zaenkrat še neznanem storilcu, ki je v noči s srede na četrtek vlomil v drvarnico in odnesel električno orodje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.