Gorenjska
949 ogledov

Huje poškodovan motorist

Tehtanje tovornih vozil, PU Kranj PU Kranj Tehtanje tovornega vozila.
Na Gorenjskem sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami: v Kranju se je po prvih podatkih policije v trčenju huje poškodoval motorist, še en voznik osebnega avtomobila pa je bil lažje poškodovan blizu Jeprce.

Življenje motorista po podatkih policije ni ogroženo, je za Žurnal24 v zvezi z nesrečo med motoristom in voznikom tovornega vozila pojasnil Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo, ki se je zgodila včeraj malo pred 14. uro na Savski cesti v Kranju, kriv voznik motornega vozila, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo postopek. Kraj nesreče so zavarovali gasilci GARS Kranj in ti so tudi sanirali razlite tekočine in počistili cesto ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista.

Dobrih 10 minut pozneje pa se je zgodila še nesreča na cesti Jeprca–Škofja Loka, in sicer med voznikoma osebnih avtomobilov. Po podatkih policije se je lažje telesno poškodoval en voznik osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Prostovoljni gasilci PGD Škofja Loka so odklopili akumulatorja, posuli iztekle tekočine in zavarovali kraj dogodka.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Včeraj so gorenjski policisti skupaj s Specializirano enoto policije za nadzor prometa, prometnim inšpektoratom, finančno upravo in usposobljeni delavci za tehtanje vozil poostreno nadzirali tovorni promet in avtobuse. Ugotovili so več kršitev prometnih pravil. Med izstopajočimi prekrški so bili nepravilno naložen in pritrjen tovor, prekoračitev hitrosti in neuporaba varnostnega pasu. Enega voznika so po opravljenem hitrem testu izločili zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in mu odredili strokovni pregled. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali, so danes opozorili s Policijske uprave Kranj.

Od poskusa vloma do tatvine kolesa

Tržiški policisti so včeraj obravnavali poškodovanje tuje stvari, jeseniški pa poskus vloma. Na območju Kranja je neznanec v prodajalni ukradel izdelek, medtem ko so na območju Škofja Loke prijavili tatvino kolesa. Za vsa dejanja policisti vodijo predkazenske postopke.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.