Gorenjska
1950 ogledov

Huje poškodovana v trčenju e-skiroja in traktorja

Električni skiro Električni skiro ni igrača, opozarja policija.
Samo v zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnali šest prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V kar treh so bili udeleženi uporabniki električnih skirojev, in še ena, v kateri je bila poškodovana kolesarka z električnim kolesom.

Včeraj, v soboto, sta malo čez poldne na Golniku v Mestni občini Kranj trčila mlajši uporabnik električnega skiroja in traktorist. Na skiroju je bila še ena potnica, ki je huje poškodovana, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

V zvezi z omenjeno nesrečo na Golniku so policisti poudarili, da postopek še poteka, razkrili so le, da sta oba, tako mlajši uporabnik električnega skiroja kot potnica na električnem skiroju, uporabljala čelado. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so navedli, da so posredovali reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu. Poškodovano so oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

S PU Kranj ob tovrstnih nesrečah opozarjajo, da "električni skiroji niso igrača, ampak prevozno sredstvo, ki dosega določeno hitrost. Zato jih je treba uporabljati previdno ter na način in pod pogoji, kot to določajo prometna pravila. K večji vlogi staršev pri nadzoru nad svojimi otroki pri uporabi e-skirojev pozivamo tudi starše." https://fb.watch/8p3rlIOF6b/

Gorenjski policisti so sicer v zadnjih dveh dneh obravnavali šest prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Škofjeloški policisti so obravnavali nesrečo voznika tovornega vozila in uporabnika električnega skiroja. Gre za odraslo osebo. Ugotovili so, da je nepravilno prehiteval voznik tovornjaka, prekrškovni postopek pa poteka proti obema. Druga nesreča se je prav tako zgodila v Škofji Loki: uporabniku skiroja, gre za odraslega, je med vožnjo postalo slabo. Ko se je ustavil, je sestopil z njega in padel po tleh.

Na Brezjah pri Tržiču se je pri padcu poškodovala kolesarka z električnim kolesom. Kolesarka je padla tudi v Bohinju. S pedalom je zadela v robnik.
Na gorenjski avtocesti med galerijo Moste in izvozom Lesce v smeri proti Ljubljani pa so sinoči malo pred 20. uro trčila štiri osebna vozila. Kot so pojasnili policisti, je trčenje povzročil voznik, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči sta bila dva poškodovana: oskrbeli so ju reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:35 03.oktober 2021.

    Dokaz ,da policija ne opravlja svojega dela v korist preventivnega varovanja državljanov ! LENUHI !