Gorenjska
913 ogledov

Imel je lažno kartico in ukradene tablice

Denar, evro Profimedia
"Žrtve so skoraj vedno starejši občani oziroma občanke. Vedno enake so tudi metode storilcev. Izdajajo se za prodajalce, serviserje, ponujajo storitve in blago, sprašujejo za pot, odpadno železo, vodo, zbirajo prispevke za zdravljenje neobstoječih sorodnikov ... Ne nasedajte jim!" so danes, dan po drzni tatvini in poskusu tatvine v okolici Kranja vnovič opozorili policisti.

Poročali smo, da so kranjski policisti v torek, 21. septembra, obravnavali prijavo drzne tatvine. Okoli 10. ure so se na območju Drulovke in Orehka predstavljali za delavce telekomunikacijskega  podjetja.

"Trije storilci so se pripeljali pred stanovanjsko hišo. Eden se je lastnikom predstavil kot delavec telekomunikacijskega  podjetja in se izkazal z lažno identifikacijsko kartico. Lastnico je zvabil za hišo in ji kazal, kje bodo izvedli dela. Dva pa sta medtem pregledala hišo ter odtujila zlatnino in denar," je danes podrobnosti o tatvini v poročilu dogodkov navedel mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.  

V drugo pa predrznežem ni uspelo ukrasti ničesar, saj jim druga občanka ni nasedla in je ostalo pri poskusu tatvine.

Kranjski policisti so včeraj dopoldne izsledili in zasegli avtomobil Renault megane ljubljanskega registrskega območja, s katerim so se prevažali storilci. Na njem so bile, kot so ugotovili, ukradene registrske tablice. Storilci pa so se ob prihodu policistov razbežali.

Ker postopek še poteka, več podatkov policija zaenkrat ne razkriva.

Kradejo predvsem zlatnino in denar

V navodilu, kako ravnati, ko nam neznanec pride na vrata, policija svetuje, naj nikogar ne spuščamo v hiše in stanovanje, prav tako naj ne hodimo z njim stran od objekta.

"Zapišite si njihove podatke in jih preverite pri uradnem podjetju, do takrat pa jih odslovite. Kradejo predvsem zlatnino in denar. Pazite na svoje premoženje!" opozarja policija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.