Gorenjska
1411 ogledov

Iščejo novega direktorja občinske uprave

Peter Šalamon
Na spletni strani Mestne občine Kranj je objavljen javni natečaj za novega direktorja mestne uprave.

Ob pregledu spletnih strani Mestne občine Kranj je mnoge presenetil Javni natečaj za uradniško delovno mesto na položaju direktor mestne uprave Mestne občine Kranj. Od kandidata ali kandidatke pričakujejo, »da ima znanja s področja vodenja v upravi, sposobnost odločanja na najvišjih nivojih, poznavanje problematike in pravne ureditve lokalne samouprave, sposobnost nastopanja v javnosti in sposobnost za timsko delo,« piše v razpisu. Poleg tega mora med drugim imeti 7 let delovnih izkušenj ter univerzitetno ali najmanj visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oziroma magisterijem – druga stopnja. Prijave kandidatov sprejemajo do 6. aprila 2022.

Kranjsko občinsko upravo trenutno vodi dr. Bor Rozman, ki je to mesto zasedel maja 2019, njegov mandat pa naj bi trajal 5 let. Pred tem je bil med drugim izvršni direktor marketinga, kadrov, prava v Merkurju, v času, ko je tega vodil Bine Kordež. Nato se je preselil tudi v Gorenje, kjer je bil pomočnik uprave zadolžen za področje organizacije, kadrov in izobraževanja. Bil je tudi kadrovski manager leta 2006 in predavatelj na Fakultete za družbene vede. V času vodenja kranjske občinske mestne uprave se ga številni predvsem spominjajo kot enega glavnih pobudnikov za nov Igralski filmski festival Kranj KRAFFT, ki je bil prvič izveden lani.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Zakaj iščejo novega direktorja mestne uprave, kam odhaja sedanji direktor Rozman, smo vprašali tudi na kranjsko občino. Kot so odgovorili, se direktor vrača v zasebni sektor. "Bosta pa z županom do konca tega mandata zaključila nekaj ključnih projektov, ki sta jih začela," so zapisali.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:25 06.april 2022.

    Kaj Matoz nima časa ?