Gorenjska
3360 ogledov

Iskali in našli izgubljene: tri alpiniste in planinko

nov policijski helikopter AW169 Saša Despot Izgubljene na Storžiču so nocoj našli tudi s pomočjo posadke policijskega helikopterja.
Današnja sobota je bila spet zelo delavna za gorske reševalce: okoli 16. ure so iskali izgubljeno planinko na Krvavcu, že zvečer, okoli 19. ure, pa tri alpiniste na Storžiču. Na srečo so se vse iskalne akcije srečno končale.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so se na poti na Storžič na območju občine Tržič izgubili trije alpinisti. Gorski reševalci GRS Tržič so s pomočjo policijskega helikopterja in njegove posadke pregledali teren in našli pogrešane. Nepoškodovane so pospremili v dolino.

Prav tako na poti, a na Krvavec, se je popoldne zaradi megle izgubila planinka. Gorski reševalci GRS Kranj so jo našli na planini Dolga njiva. Pospremili so jo nazaj na pravo pot.

Reševalci GRS Kranj pa so s kolegi iz PGD Preddvor malo po poldnevu posredovali tudi na Potoški gori v občini Preddvor: tam se je poškodoval kolesar. Poškodovanega so oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.