Gorenjska
18176 ogledov

Iskali so ga s potapljači, psi in droni, on pa ...

Sava pri Kranju Facebook
Domnevali so, da je njegovo življenje ogroženo.

Na območju Savske Loke v Kranju je okoli 3.30 ure ponoči stekla iskalna akcija, v kateri so policisti, gasilci, reševalni psi in potapljači iskali pogrešano osebo. 

"V nadaljevanju smo prejeli obvestilo, da je pogrešani nepoškodovan prišel domov," so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Ker so pogrešanega nazadnje videli v bližini reke Save, bi bilo lahko njegovo življenje ogroženo, so še pojasnili policisti.

V akcijo so zato vključili poklicne gasilce, pripadnike enote reševalnih psov, potapljače z dvema čolnoma in drone. Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so v iskalni akciji sodelovali gasilci GARS Kranj, PGD Breg ob Savi, Mavčiče, Bitnje, vodniki reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb KZS - SIP skupina 4, ZRPS Gorenjska, vodniki reševalnih psov GRZS, reševalci PRS Kranj, gorski reševalci GRS Kranj, Kamnik in Ljubljana ter ekipa Infokom CZ Škofja Loka, ki je iskala pogrešanega z dronom.

Na vprašanje, koliko časa je trajala iskalna akcija oziroma kdaj so bili pristojni obveščeni, da se je pogrešani vrnil domov, je Roland Brajič, pristojen za stike z javnostmi na PU Kranj, odgovoril, da  je "iskalna akcija trajala dobre tri ure. Pogrešani se je vrnil domov malo čez pol 7. uro."

Komentarjev 2
  • kapibara1 18:03 27.november 2022.

    Zmaga opiti španec, ki je reševalcem več ur pomagal iskati pogrešano osebo.. potlej pa ugotovil, da je to on sam.

  • djdj 13:58 27.november 2022.

    Nejasen članek. Kaj pa tisto, da mora biti oseba pogrešana 24ur preden se sproži iskalna akcija?