Gorenjska
6261 ogledov

Isti dan, isti voznik, ista lokacija, samo smer druga

Prevelika hitrost, merilnik Policija
Gorenjski prometni policisti so na isti točki merjenja istega divjaka med vozniki pomerili kar dvakrat v razmaku dveh ur in pol - enkrat v eno in nato še v drugo smer.

Prehitrih voznikov na gorenjski avtocesti še vedno mrgoli. A takšnih primerov res ni veliko.

Gorenjski policisti poročajo o nenavadnem 'ulovu.' V nedeljo okoli 12.40 so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost voznika avtomobila, ki je po gorenjski avtocesti vozil v smeri Karavank s hitrostjo 182 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. 

Okoli 15. ure so bili prometniki znova na lokaciji, le da so tokrat merilnik usmerili v smeri proti Ljubljani. In glej no glej, z druge smeri kot dve uri prej je spet pridivjal isti avto. Hitrost je bila tokrat še višja in to kar 186 km/h.

Prevelika hitrost, merilnik | Avtor: Policija Policija

Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Kazen za tovrstni prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Tako si je voznik prislužil kazen v znesku 2.400 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni, da je avtomatsko ostal brez izpita. Tudi če bo kazen poravanal v polovičnem znesku, pa je še vedno v dveh urah in pol ostal brez slovenske povprečne mesečne plače. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • grega80 07:36 21.februar 2024.

    Edino pravilno, se že po znamki vidi da je en , ki misli da če staro nemško kanto vozi da je nekaj več kot ostali. Da bi jih še več polovili, taksnih je polno. 😉

  • sandi76 20:02 19.februar 2024.

    Zaplenit avto, kazen par tisočakov, odvzem vozniške za par let, pa bodo taki hitro ukročeni !

  • rd2dmk2 17:43 19.februar 2024.

    ajde policaji, sporošte, ko dobite peneze na račun. do takrat pa.. objavte registrsko. da se kakšen stric ne bo smejal vsem nam.