Gorenjska
1565 ogledov

Iz Avstrije privijugal do okolice Kranja

Vožnja in alkohol
Avstrijski varnostni organi so včeraj obvestili slovensko policijo o tujem vozniku, ki da tudi po obravnavi zaradi alkoholiziranosti v Avstriji nadaljuje z vožnjo. Vinjenega so nato policisti ustavili v okolici Kranja.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je preizkus alkohliziranosti pri omenjenem tujem vozniku pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola. Voznika so policisti pridržali in privedli na pristojno sodišče. Izrekli so mu globo v znesku 1300 evrov in 18 kazenskih točk.

Obravnavali deset prometnih nesreč

Na Gorenjskem so sicer policisti včeraj obravnavali 10 prometnih nesreč, od teh tri s telesnimi poškodbami.

Na gorenjski avtocesti pri Brezjah v občini Radovljica je voznik manjšega tovornega vozila trčil v varovalno ograjo in povzročil nesrečo s samoudeležbo. Iz vozila so ga izvlekli reševalci, mu nudili nujno medicinsko pomoč, nato so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo.

V drugi nesreči se je poškodoval voznik: v Predosljah v Mestni občini Kranj je trčil v drevo.

Na planini Zajamniki v občini Bohinj pa je padla kolesarka in se huje poškodovala. Reševalci GRS Bohinj in združena ekipa helikopterske nujne pomoči in gorske reševalne zveze so poškodovano oskrbeli in jo prepeljali s helikopterjem Slovenske vojske na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.