Gorenjska
2238 ogledov

Izčrpano tudi osebje kranjskega zdravstvenega doma

Ekipa Zdravstvenega doma Kranj po končanem cepljenju v vojašnici, Kranj, 3.11.2021 PR Zdravstveni dom Kranj Ekipa ZD Kranj po končanem cepljenju proti covidu-19 in gripi v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj, posneto 3. novembra 2021.
"Kadra imamo premalo, še posebej od jutri, 24. novembra, naprej, ko začnejo tri diplomirane medicinske sestre z delom v bolnišnici na Golniku ... Pokriti moramo vse izpade v družinskih ambulantah in vseh infektivnih ambulantah, tako da nam ostane res malo kadra za cepilno mesto." Tako so nam danes na vprašanje, kako je v teh dneh z dostopnostjo do zdravstvenih storitev v Kranju zaradi bolnišk zaposlenih odgovorili iz Zdravstvenega dom Kranj.

Iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj so poudarili, da zaenkrat vse pediatrične, šolske in družinske ambulante še delajo v polnem obsegu ali pa je zagotovljeno nadomeščanje, zato trenutno še ni zadreg na primer pri izdajanju potrebnih listin (recepti, bolniške). "Res pa je kader izčrpan in se pojavljajo odsotnosti v večjem deležu kot sicer," so pojasnili iz ZD Kranj.

Potem ko je osebje Zdravstvenega doma Kranj prejšnji teden v Vojašnici Petra Petriča Kranj, največjem gorenjskem cepilnem centru proti covidu-19 in gripi, cepilo vsak delovni dan, bodo v tem tednu trije cepilni dnevi. Samo v sredo, 24. novembra, od 11. do 17. ure bo odprto cepljenje proti covidu-19 in gripi, na katerega pridejo lahko nenaročeni, v četrtek in petek, 25. in 26. novembra, pa bodo cepili samo naročene odrasle in otroke.

Na vprašanje, zakaj so se odločili za tak urnik, smo iz ZD Kranj dobili pojasnilo, da je "z urnikom vedno malce križ. Preden se realna potreba ali na primer zunanji pritisk prevede v prakso, lahko hitro mine nekaj dni, da se kadrovsko organizira toliko ljudi vsak dan. Prejšnji teden je z dnevnim tempom v bistvu odgovor na zanimanje še enega tedna nazaj. In praviloma potem pritisk razvodeni ali pa vsaj ni tako zelo velik.... Jutri, v sredo, bomo podaljšali odprti termin, v četrtek so naročeni tisti, ki jih vabi cepilni center, v petek pa bodo dodatno cepljeni še tisti, ki so se v zadnjih dneh naročili sami. Morda bodo trije dnevi, namenjeni cepljenju, podobno organizirani tudi naslednji teden, ni pa nujno."

Tudi sosednji Zdravstveni dom Škofja Loka bo imel v sredo in četrtek, 24. in 25. novembra, odprto cepljenje proti covid-19, in sicer v cepilni ambulanti v prvem nadstropju škofjeloškega zdravstvenega doma. Brez naročanja bodo cepili v sredo od 14.30 do 16. 30 in od 17.30 do 19.30, v četrtek pa od 8. do 9.30 in od 10.30 do 13. ure. Obvezni sta zdravstvena in osebna izkaznica, poudarjajo na spletni strani ZD Škofja Loka.

Razmere se še ne izboljšujejo

V Mestni občini Kranj je po današnjih podatkih Sledilnika covid-19 aktivno okuženih 1169 prebivalcev (včeraj so jih s PCR testom potrdili 78 na novo), v občini Škofja Loka 516 (41 na novo), v občini Šenčur 201 (18 na novo), v občini Preddvor 52 (trije na novo), v občini Naklo 100 (osem na novo), v občini Cerklje na Gorenjskem 120 (sedem na novo) in v občini Jezersko sedem prebivalcev (eden na novo).

Komentarjev 4
  • srecnii 14:35 25.november 2021.

    Lažete

  • Margaret_Marshall 15:15 24.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:59 23.november 2021.

    Naj cepijo skrivači družinske medicine, ki preganjajo dolgčas po ambulantah brez bolnih pacientov!