Gorenjska
1950 ogledov

Izgubil se je na Lubniku

policijski helikopter PU Kranj
Včeraj popoldne, malo čez 14. uro, se je na Lubniku izgubil planinec. Našla ga je posadka policijskega helikopterja, uspešna iskalna akcija pa je rezultat usklajenega in strokovnega sodelovanja več služb, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Izgubljeni planinec je obtičal na strmem in težko prehodnem območju Lubnika. Iskali so ga tako gorski reševalci GRS Škofja Loka kot tudi pripadniki civilne zaščite in policisti. Z dronom in s helikopterjem so pregledali območje in ga locirali. Nepoškodovanega so nato gorski reševalci pospremili v dolino, kjer so ga prevzeli svojci.

1025-metrski Lubnik je t. i. hišna gora oziroma hrib Škofje Loke. Nanj vodi vsaj deset poti, med njimi je tudi ena iz Škofje Loke, ki vodi po zelo zahtevnem brezpotju.

Uspešna iskalna akcija tudi v Tržiču

Iskalno akcijo pa so imeli že v soboto, 26. februarja, dopoldne tudi na območju Tržiča. Pogrešanega so iskali policisti, gasilci, vodniki reševalnih psov in policijski helikopter. Moškega so našli in izročili zdravstvenemu osebju.

Nesreča ne počiva  

Kranjski policisti so včeraj na Planini obravnavali padec moškega z lestve z večje višine pri delu na objektu. Tuja krivda je izključena.

Že v petek, 25. februarja, pa se je na območju Kranja urezal občan. Pri obrezovanju drevja je na žago padla veja in ga poškodovala.
  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.