Gorenjska
8852 ogledov

Izgubljeni preživel noč na Storžiču

Storžič, pogled s kranjske smeri M. Ha. Storžič, pogled s kranjske smeri.
Zaradi podhlajenosti ni mogel nadaljevati poti ...

Danes, v nedeljo, ob 7. uri zjutraj so v Regijski center za obveščanje Kranj prejeli klic planinca, ki se je včeraj izgubil na Storžiču.

Kot poročajo, je prespal v zasilnem bivaku, a zaradi podhlajenosti ni mogel nadaljevati poti. O včeraj izgubljenih planinkah so poročali tudi iz Tolmina, ki pa so ju reševalci našli v bunkerju na malem Poreznu.

Posadka s helikopterjem Slovenske vojske in dežurna ekipa ekipo reševalcev na krovu je planinca, ki se je izgubil na Storžiču, danes dopoldne prepeljala v dolino.

Gorski reševalci sicer včeraj, v soboto, 20. marca niso imeli proste sobote.

Malo čez 14. uro si je pod Kriško steno nad Kranjsko Goro turni smučar poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora, helikopter Slovenske vojske in dežurna ekipa za reševanje v gorah. Poškodovanega smučarja so na kraju oskrbeli, helikopter ga je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 15. uri pa so reševalci GRS Kranjska Gora in Jesenice posredovali na pobočju planine Seča nad Koroško Belo v občini Jesenice, kjer se je prav tako poškodoval turni smučar. Vojaški helikopter z dežurno ekipo za reševanje ga je odpeljal v UKC Ljubljana.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je pri obeh včerajšnjih nesrečah turnih smučarjev šlo za neprevidnost. Opozarjamo na previdnost in prilagajanje aktivnosti razmeram, opremi in svojemu znanju, je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi.

Izgubljeni sta se zatekli v bunker

O reševanju dveh planink pa na strani Uprave RS za zaščito in reševanje poročajo tudi iz Tolmina. Včeraj sta se pred 14. uro na Poreznu, občina Tolmin, zaradi snežnega meteža izgubili dve planinki.

Reševalci GRS Tolmin iz enote Podbrdo so peš odšli na Porezen, kjer so nepoškodovani našli v bunkerju na malem Poreznu in ju pospremili v dolino do osebnega vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.