Gorenjska
34548 ogledov

Vozniku z verigo preprečil izhod s parkirišča

Kranjska Gora Profimedia Kranjska Gora.
Dve zanimivi turistični zgodbi sta se zgodili ta konec tedna na Gorenjskem. Kranjskogorski policisti so dobili prijavo oziroma klic voznika, da ne more zapustiti parkirnega prostora, ker je nekdo zaprl izhod z verigo.

Kranjskogorski policisti so ugotovili, da je voznik parkiral avto na zasebnem zemljišču. Zaradi tega zasebnika, lastnika zemljišča, seveda niso kaznovali oziroma sankcionirali. "Parkirajte na mestih, kjer je to dovoljeno. Zasebne površine so zasebna in ne javna last," je opozoril mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostjo na PU Kranj. Poučna zgodba. Vsaj ta voznik bo zagotovo v prihodnje bolj pazljiv, kje parkira.

Na vprašanje, ali je potem lastnik zemljišča odklenil verigo, smo dobili pojasnilo, da ne, ampak je to storil sosed.

Nočni primer za "ekipo Bled"

Blejski policisti pa so v soboto ponoči dobili prijavo varnostnika. Sporočil jim je, da je zalotil tujce na območju zaprtega kopališča in da so ti napravili škodo. Toda policisti ne škode oziroma vandalizma niso ugotovili, je pojasnil Kos. Globa za vandalizem je sicer v Zakonu o varstvu javnega reda in miru predpisana v razponu od 208,65 do 417, 29 evra.

Komentarjev 4
  • radovednica 08:17 05.julij 2022.

    "Selo" Kranjska gora se ima za "nekaj mondenega več", je pa selo od sela, že nekaj desetletij je vse enako. No, le parkirnino so pričeli računati. Pravilno, če je to za "narejeno, butalsko LJ smetano-golazen". Če je nekdo kar parkiral, ...prikaži več kjerkoli, je to še malo. jaz bi mu avto demoliral, tega tipa počakal in ga polil s kislino! Sicer pa ne vem, kako je lahko zaklenjeno ključavnico kar sosed odklenil? A si tam delijo vse, tudi zagamane, grde babe?

  • rd2dmk2 19:04 04.julij 2022.

    ja no ni prvi. človek ima hišo ob cest in parkirišče , pa pride domov pa polno turistov. ja tolk so bogati da grejo na dopust , pa nimajo za parking. verjetno tud ne za hotel in kavo inkremšnito in ...prikaži več pico. doma naj bodo socilalci.. morjo na dopust, da na FB zaslužijo z fotkami in filmi na youtubu . pri nas pa .. kradi in goljufaj. Golg , naženi sindikaliste iz JU naj delajo za regres.

  • McBobo 18:22 04.julij 2022.

    Jaz bi vozniku gume spustil in ventilčke pobral. €50 pa jih napumpam s kompresorjem nazaj.