Gorenjska
1133 ogledov

Izletniške ideje in izzivi na enem mestu

V času epidemije covida-19 se je rodila ideja za spletni projekt KrOdDoma. Ta v digitalni obliki ponuja ideje za ustvarjalno preživljanje vsakdana doma oziroma vabi na sprehajalne, pohodniške, tekaške in kolesarske poti na območju Mestne občine Kranj.

V Mestni občini Kranj (MOK) so skupaj z Zavodom za kulturo in turizem Kranj, Fundacijo Vincenca Drakslerja in s kranjskim podjetjem Dspot zagnali projekt KrOdDoma, katerega namen je z namigi za izlete in z njimi povezanimi različnimi izzivi popestriti vsakdan občank in občanov ter jih spodbuditi k aktivnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa.

»V obdobju, ko imamo bistveno manj možnosti za druge vrste organizirane rekreacije, je še toliko bolj pomembno, da sami poskrbimo za čim več gibanja.  Če lahko pri tem sodeluje vsa družina oziroma je aktivnost primerna za vse generacije, še toliko bolje. Izhodišče našega novega projekta je, da se lahko izziva lotimo oziroma odpravimo na izlet k'r od doma, z domačega kavča. Obenem pa bomo občanke in občane na ta način spoznavali tudi z novimi potmi za sprehajanje, pohodništvo, tek, kolesarjenje … In teh imamo v Kranju res veliko. Aktivirajmo se, saj to prinaša tudi boljše fizično in psihično počutje,« je pozval kranjski župan Matjaž Rakovec.

 

Projekt bodo nadgrajevali

Projekt KrOdDoma izvira iz ideje mesečnih pohodov Vincenca Drakslerja oziroma je nadgradnja izvedbe Teka Vincenca Drakslerja, ki je lani zaradi epidemije potekal virtualno. V okviru projekta so trasam, ki so slikovito opisane ter opremljene s fotografijami in zemljevidom, dodali še aktivnosti oziroma izzive za prosti čas in rekreacijo ter ustvarjanje. Prve štiri poti in izzivi so že pripravljeni, in sicer Pot po Savskem drevoredu, Pot Jeprškega učitelja, pot Po mamutovih stopinjah in Tatinčeva pot.

Na spletni strani projekta KrOdDoma bodo v prihodnje na voljo še nove poti z območja MOK z zanimivostmi in športnimi, mojstrskimi izzivi in izzivi za najmlajše. Ustvarjalnim posameznikom in družinam bodo tako na voljo tudi ideje za ročne spretnosti, ki se jih lahko lotimo doma ob vsakem vremenu. Sam projet je sicer podprlo tudi podjetje Merkur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.