Gorenjska
2081 ogledov

Izločen in še globa 6000 evrov

izločitev iz prometa, tovornjak, prikolica, PU Kranj, gorenjska avtocesta PU Kranj Ladijski zabojnik na prikolici, na kateri niso delovale zavore. Posneto na gorenjski avtocesti 20. decembra 2021.
Policisti so včeraj na Gorenjskem obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, prav poseben "primer" pa so obravnavali prometni policisti na gorenjski avtocesti.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočii, da so na avtocesti izločili tovorno vozilo s slovenskimi registrskimi tablicami, sicer pa nosilca dejavnosti iz Srbije. Prevozniku so izrekli globo v znesku 6 tisoč evrov.

Tovorno vozilo je imelo neustrezne in izrabljene pnevmatike, priklopno vozilo, ki je bilo "doma" predelano za prevoz ladijskih zabojnikov, pa je bilo prerjaveno. Za povrh na njem niso niso delovale zavore.

Policisti so sicer prejšnji teden na območju Kranja poostreno nadzirali tovorna vozila v prometu. Kontrolirali so 24 vozil in ugotovili 14 kršitev zaradi prekoračitve teže, hitrosti (najvišja izmerjena hitrost 81 km/h pri omejitvi 50 km/h), registracije, prevoza tovora, uporabe luči in v enem primeru vožnje brez vozniškega dovoljenja.

V poostrenih nadzorih tovornih vozil na območju Škofje Loke pa so samo prejšnji petek ugotovili kar 19 kršitev, med njimi zaradi prekoračitve teže, manipulacije s tahografom in tovorom.

 

Komentarjev 1
  • alen009 11:59 21.december 2021.

    Samo 6k€ premalo za take bedake.