Gorenjska
301 ogledov

Izmed osemdesetih del nagradili najboljša

Izmed 80 del je žirija izbrala 13 najboljših.
Včeraj so bili razglašeni nagrajenci 6. mednarodnega slikarskega Ex-tempora Bled. V Festivalni dvorani Bled bo razstava del na ogled vse do 23. oktobra.

Že od 2. pa vse do 23. oktobra se bo odvijal 6. mednarodni slikarski Ex-tempore Bled v organizaciji Slikarskega društva Atelje Bled in soorganizatorjev. Teme letošnjega slikarskega dogodka so bile sreča, Bled in prosta tema. Likovniki so svoje umetnine v oceno žiriji predali včeraj, 9. oktobra, zvečer so bili razglašeni najboljši.

Kopica dobrih in izvirnih del

Za strokovno žirijo, ki je ocenila več kot 80 del in jo je vodila umetnostna kritičarka, kustodinja, predavateljica in esejistka Petra Vencelj, je bila naloga kar težka. V zelo kratkem času je namreč nastala cela kopica zelo dobrih in izvirnih del, izmed katerih so morali izbrati najboljša, je komentirala vodja žirije.

Varjumo naravo, rešimo čebele

V različnih kategorijah so podelili 13 nagrad: veliko nagrado Bleda (Grand Prix), nagrado najboljšemu delu mladega ustvarjalca (do 35 let), posebno priznanje žirije, nagrade v posameznih kategorijah in nagrado Melite Vovk za delo na papirju – Ilustracija.

Veliko nagrado Bleda je prejelo delo Varujmo naravo, rešimo čebele avtorice Tetyane Donets. Pohvale strokovne žirije so prejeli Zdravko Purgar, Drago Hajdarovič in Dajana ČokBranka Pirc je prejela nagrado Melite Vovk za ilustracijo. V kategoriji prosta tema sta se za najboljša izkazala umetnika Ciril Kraigher in Roman Veras, za deli na temo sreča sta bila nagrajena Luka Miklavžič in Andreja Srna. Posebno priznanje žirije je prejela Alenka Ana Stante, nagrada za mladega ustvarjalca do 35 let pa je pripadla Špeli Jensterle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.