Gorenjska
3829 ogledov

Izmenjava oblek je v trendu

Lep uvod v novembrski Evropski teden zmanjševanja odpadkov bo izmenjevalnica oblačil.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov bo letos potekal na temo Trajnostni tekstil – tekstilni odpadki so iz mode. Minimalizem in trend odstranjevanja navlake, ki je ne potrebujemo, je namreč danes zelo priljubljen in tudi koristen. »Tisto, česar ne potrebujemo več, ni treba nujno zavreči, temveč lahko to nekomu podarimo, izmenjamo ali ponovno uporabimo,« opozarjajo na Komunali Kranj.

Komunala Kranj skupaj s Fundacijo Vincenca Drakslerja in v sodelovanju z Medgeneracijskim centrom Ljudske univerze Kranj tako pripravlja izmenjevalnico oblačil, obutve, tekstila in modnih dodatkov. Vse skupaj bo potekalo v sredo, 5. oktobra 2022, od 15.00 do 18.00 v prostorih Medgeneracijskega centra na Cesta talcev 7 v Kranju. Ob prihodu bodo udeleženci svoje stvari izročili organizatorjem, ki jih bodo sortirali in razporedili, obiskovalci pa bodo lahko izbirali med že razstavljenimi stvarmi. Predmete, ki v času dogodka ne bodo zamenjali lastnika, bodo podarili Fundaciji Vincenca Drakslerja.

»Na izmenjavo lahko prinesete samo čista, lepo ohranjena oblačila, ki so brez lukenj, madežev in manjkajočih gumbov ter z delujočimi zadrgami. Sprejemamo oblačila, obutev, tekstil in modne dodatke, ne sprejemamo pa spodnjega perila in nogavic. Oblačila lahko samo prinesete ali pa tudi samo odnesete, saj kosov ne štejemo. Prinesite kolikor želite, odnesite kolikor potrebujete,« so ob tem še sporočili organizatorji.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:36 06.oktober 2022.

    V Mariboru so iz tega naredili biznis .....https://mariborinfo.com/novica/lokalno/foto-v-mariboru-velika-razprodaja-vintage-oblacil-kjer-obiskovalci-kupujejo-na-kile