Gorenjska
10583 ogledov

Izsiljevanju z golimi posnetki ni bilo konca, zato ga je prijavil

golota gola ženska iStock Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Gorenjski kriminalisti so včeraj obravnavali prijavo izsiljevanja zaradi golih posnetkov. Policija ob tem primeru opozarja, naj varujemo svojo zasebnost in naj nikoli ne delimo svoje intime ali podatkov preko družbenih omrežij, računalniških oziroma telefonskih aplikacij.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi z izsiljevanjem sporočili, da je storilec izkoristil oškodovančeve gole posnetke iz video klica, mu grozil z objavo posnetkov, če ne bo plačal določene odškodnine. Oškodovanec je opravil več nakazil, izsiljevanje pa se s tem kljub temu ni končalo. Dejanje je zato prijavil.

Navidez se vedno začne nedolžno ...

"Storilci pri takih izsiljevanjih izkoriščajo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov. Poleg finančne  škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko.

Vse  skupaj se vedno začne navidez nedolžno, z izmenjavo sporočil, spoznavanjem preko aplikacije, s pogovorom. Po nekaj stikih pa neznanec izkoristi informacije, ki jih je o sebi dala žrtev, in jo pripravi do tega, da mu pošlje svojo golo fotografijo ali da se sleče, v skrajnih primerih celo samozadovoljuje pred kamero. Neznanec to snema in izkoristi za izsiljevanje.

Varujte svojo zasebnost in nikoli ne delite svoje intime ali podatkov preko  družbenih  omrežij ali računalniških oziroma telefonskih aplikacij!" opozarja policija.

Več informacij:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu/ne-postanite-tarca-spletnega-izsiljevanja-z-golimi-posnetki-ali-fotografijami

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.