Gorenjska
1657 ogledov

Jabolko navdiha panožnemu nordijskemu centru Kranj

Jabolko navdiha,  Državni panožni nordijski center Kranj, Borut Pahor, Mirjam Bizjak, Uroš Zupan
1/2
Daniel Novakovič/STA Slovesnosti so se udeležili članice slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih in člani moške reprezentance v smučarskih skokih. V ospredju so direktor Smučarske zveze Slovenije Uroš Zupan, predsednik Borut Pahor in ravnateljica Gimnazije Franceta Prešerna Mirjam Bizjak.
Predsednik Borut Pahor je danes v Predsedniški palači vročil priznanje jabolko navdiha. Za sistematično delo z mladimi športnimi talenti in za spodbujanje razvoja tekmovalcev in tekmovalk na športnem in izobraževalnem področju je jabolko navdiha prejel Državni panožni nordijski center Kranj, ki sta ga ustanovili Gimnazija Franceta Prešerna Kranj in Smučarska zveza Slovenije, so zapisali v sporočilu za javnost iz Urada predsednika Republike Slovenije.

Priznanje predsednika republike je v imenu Gimnazije Franceta Prešerna Kranj prevzela ravnateljica Mirjam Bizjak, v imenu Smučarske zveze Slovenija pa direktor Uroš Zupan.

Ravnateljica Mirjam Bizjak se je predsedniku republike zahvalila v imenu vseh generacij učiteljev in dijakov. »Veseli in ponosni smo, da je Republika Slovenija prepoznala naše kakovostno delo in že več desetletij prizadevanj, da bi vrhunskim športnikom čim bolje omogočili usklajevanje šolskega dela in športnih ambicij,« je dejala in poudarila, da se je v centru šolalo kar pet dobitnikov olimpijskih odličij – Nika Križnar, Primož Roglič, Peter Prevc, Žan Košir in Vesna Fabjan – ob njih pa tudi številni drugi najboljši slovenski športniki: Anže Lanišek, Žiga Jelar, Anamarija Lampič, Domen Prevc, Jaka Hvala, Maja Vtič, Štefan Hadalin, Alex Cisar, Peter John Stevens ter še mnogi drugi, med njimi nekdanji športniki, danes pa izvrstni trenerji Robert Hrgota, Gašper Vodan, Gašper Berlot, Matevž Šparovec in Grega Žemlja.

»Vse medalje in tudi kristalni globus kažejo na to, da gre za zelo uspešen sistem, ki predvsem predstavlja kontinuiteto vrhunskih športnih rezultatov, ki smo jim bili priča tudi to sezono,« je dejal direktor Smučarske zveze Slovenije Uroš Zupan.

Predsednik republike Borut Pahor je poudaril, da imajo mlade športnice in športniki trden moralni kompas, vrednote, ki jim sledijo, vizijo in so kot šampioni tudi vztrajni. »Naj bo današnje jabolko navdiha oblika zahvale z moje strani in s strani države vsem tistim, ki v času vzgoje in izobraževanja skrbijo za osebnostno rast naših športnic in športnikov – tistih, ki šele nastajajo, tistih, ki že osvajajo medalje in tistih, ki s svojimi uspehi v življenju po šampionski karieri dajejo orientir mladim ljudem, da jih športni dosežki navdihujejo in jim sledijo,« je ob vročitvi priznanja dejal predsednik Pahor.

Komentarjev 3
  • Marsha_Coleman 13:25 04.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Leon
    Leon 07:46 31.marec 2022.

    Kdaj bomo prebrali seznam ; Janez Janša je podelil Brikete zaupanja svojim zvestim podložnikom .....