Gorenjska
1142 ogledov

Jan Oblak, "škofjeloška hobotnica", bo častni občan

Jan Oblak, Tine Radinja, Škofja Loka fb Tine Radinja Župan Občine Škofja Loka Tine Radinja in nogometni vratar Jan Oblak, posneto 13. oktobra 2021.
Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 30. junija bo škofjeloški župan Tine Radinja na Loškem gradu uradno svečano podelil priznanja, najprestižnejšega, to je častni občan, bo prejel vrhunski nogometaš, slovenski reprezentančni vratar, član kluba Atletico Madrid Jan Oblak.

Na sinočnji seji občinskega sveta so sicer potrdili vse kandidate in združenje, ki jih je predlagala Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja, so nam danes pojasnili iz službe za stike z javnostmi.  

Jan Oblak iz Frankovega naselja, zdaj je sicer večinoma stanujoč v Španiji, Ločani in tudi drugi mu ljubkovalno pravijo škofjeloška hobotnica, bo najvišje občinsko priznanje prejel za uspehe ter velik prispevek k prepoznavnosti Škofje Loke in Slovenije v svetu ter humanitarno dejavnost in pomoč mladim loškim športnikom.

Zlati grb bo prejela Jožica Žnidaršič iz Podlubnika za vestno in požrtvovalno delo v dobrobit vseh Ločank in Ločanov ter za ohranjanje zgodovinskega pomena naše tradicije.

Srebrna grba sta si zaslužila Združenje borcev za vrednote NOB za kakovostno in vsestransko delo in mag. Aleksander Igličar iz Godešiča za prizadevno delo za prepoznavnost Škofjeloškega pasijona ter poglobljeno delo pri ohranjanju zgodovinske in kulturne dediščine.

Bronaste grbe so si zaslužili Jože Krmelj iz Loga nad Škofjo Loko za požrtvovalno in dolgoletno uspešno delo v kovaštvu in ohranjanju ter nadaljevanju tradicije obrti in umetnosti, Janez Plantarič iz Škofje Loke za dolgoletno delo za ohranjanje obrti in trud pri lepšanju našega mesta, in Jožefa Bernik s Križne gore za prizadevno delo pri promociji kraja, lokalne skupnosti in prispevek na področju družbenega življenja.

Kdo so škofjeloški častni občani?

Najvišje priznanje v Škofji Loki, to je častni občan oziroma občanka, je skupaj prejelo 10 občanov oziroma občank. To so poleg letošnjega Jana Oblaka še Vincencij Demšar (2021), Ivan Hafner (2020), dr. Jožica Rejec (2018), Miloš Mlejnik (2017), dr. France Štukl, Franc Novinc (2008), Neža Maurer Škofič (2005) – dva častna občana Ivan Oman (1999) in Melhior Golob (1998),  pa sta že pokojna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.