Gorenjska
2369 ogledov

Jesenice: Ob 3. zjutraj zaprli železniško postajo

vlak železnica tiri Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
V noči s sobote na nedeljo, z 2. na 3. april, so policisti in gasilci na Jesenicah preverjali uhajanje plina iz enega od vagonov. Ugotovili so okvaro na ventilu in tudi manjši izpust. Vendar ogroženosti ni bilo, postopek je zaključen, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so v zvezi z nesrečo na železniški postaji na Jesenicah napisali, da je iztekal metil akrilat UN 1919, ki je zelo vnetljiv in zdravju škodljiv. Gasilci GARS Jesenice so tako okoli 3. ure zjutraj zato zavarovali okolico cisterne v radiju 100 metrov, požarno zavarovali okolico, preprečili nadaljnje iztekanje in preventivno pregledali cisterno za morebitne dodatne poškodbe. Delavci železnice so med intervencijo zaprli železniško postajo za ves promet, izklopili elektriko na tiru 6 in ozemljili električne vodnike. Gasilci so ves čas intervencije merili prisotnosti eksplozivnih plinov in ko plinov ni bilo več zaznati, so delavci železnice sprostili železniški promet. 

Trčil v peško pri vzvratni vožnji

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali 13 prometnih nesreč, od tega eno s telesnimi. Kot poročajo, je voznik v Kranju pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v peško in jo poškodoval. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Izrinil avtobus in pobegnil

V Praprotnem pa je voznika tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje na ovinku iz ceste izrinil avtobus s potniki, ki je vozil nasproti. Avtobus je obstal delno izven ceste, voznik tovornega vozila pa je odpeljal naprej. V Ljubljani so ga izsledili policisti Avtoceste policije. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Proti vozniku tovornega vozila policisti vodijo postopek.

Komentarjev 1
  • Marsha_Coleman 13:21 04.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎