Gorenjska
552 ogledov

Jesenice: razbil steklo na vratih lokala

Protivlomna vrata
1/2
arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
V zadnjih 24 urah so imeli gorenjski policisti obilo opravka z vlomilci in tatovi: obravnavali so vloma v stanovanjsko hišo in pomožni objekt na območju Kranja ter tri tatvine. Neznanec pa je na Jesenicah poškodoval gostinski lokal.

Kot je za Žurnal24 pojasnil Roland Brajič, na Policijski upravi Kranj pristojen za stike z javnostmi, jeseniški policisti še zbirajo obvestila v zvezi s poškodovanjem tuje stvari. Neznani storilec je pristopil do vhodnih vrat lokala in s trdim predmetom razbil steklo na vratih. Po prvih podatkih je nastala manjša materialna škoda.
Na območju Kranja je vlomilec iz stanovanjske hiše in pomožnega objekta odnesel gotovino, iz prodajalne pa je neznani tat odnesel izdelke. Lastnik delovnega stroja je prijavil še tatvino sestavnih delov stroja, zaradi česar ima za približno 1000 evrov škode. Prav tako je neznani storilec kradel v prodajalni na območju Radovljice.

Dve nesreči s telesnimi poškodbami

Na Zlatem polju v Kranju sta danes, 24. novembra, ob 5.40 trčila voznik in voznica osebnega avtomobila. Kot navajajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so poklicni gasilci GARS Kranj prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z absorbenti posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi voznikov. S Policijske uprave Kranj so navedli, da okoliščine kažejo, da je za nesrečo kriv voznik, ker je vozil po nepravilni strani.
Prav tako je nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Jesenic med voznikom in voznico povzročil voznik. Kot so navedli policisti, se je voznik nepravilno vključeval na cesto.

Avto obstal na strehi

Srečo v nesreči je imel včeraj popoldne voznik, ki je z osebnim vozilom zapeljal z lokalne ceste Selo pri Bledu–Ribno, občina Bled. Vozilo se je prevrnilo na bok in obstalo na strehi (na fotografiji, ki so jo posredovali s PU Kranj). Nastala je materialna škoda.

Bled, prometna nesreča, vozilo na strehi | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Posredovali so gasilci PGD Bled, ki so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, nudili razsvetljavo policiji, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču, s tehničnim posegom dvignili prevrnjeno vozilo in ga postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju. Cesta je bila zaprta dobro uro. Policisti o okoliščinah nesreče še zbirajo obvestila in vodijo postopek.
V Lescah je včeraj okoli 18. ure zagorelo osebno vozilo. Škode je po prvih podatkih za okoli 3000 evrov. Gasilci PGD Lesce in Radovljica so pogasili požar in odklopili akumulator. Policisti pa so ugotovili, da vse okoliščine kažejo, da ne gre za kaznivo ravnanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.