Gorenjska
1984 ogledov

Kaos pred Dinosom Naklo

Dinos Naklo Facebook
Nedavno je Ivan Meglič, župan Občine Naklo, na svojem facebooku objavil grozljiv posnetek o prometnih razmerah na Cesti na Okroglo oziroma cesti ob industrijski coni na Polici pri Naklem. Za pojasnilo smo zaprosili v podjetje Dinos. Obljubili so, da bodo skupaj z občino in zainteresiranimi krajani čimprej poskušali najti ustrezno rešitev.

Ob Dinosu Naklo je veliko prometa, še zlasti je bilo neznosno konec aprila, ko so tovornjaki stali vse do vrha klanca, je razložil naklanski župan Ivan Meglič. Na svojem facebook profilu je prejšnjo nedeljo objavil posnetek, katerega je prejel in ni njegov.

Občina Naklo bi rada dosegla, da bi tovornjaki počakali oziroma stali znotraj kompleksa Dinosa. Na temo hrupa in prometa so imeli s predstavniki Dinosa, ki je pred dobirmi 10 leti na Polici pri Naklem postavil predelovalni center za odpadno pločevino, že tri sestanke. Hrupa je že manj, ostaja pa prometni kaos.
"Po dograditvi pločnika, ko smo nekako zagotovili varnost pešcev, so se kamioni, ki vozijo v Dinos, pomaknili še bolj v levo in zapirajo normalen promet po Cesti na Okroglo. Zaradi opilkov na cesti pa je imelo več voznikov avtomobilov tudi predrte pnevmatike," opozarja župan Ivan Meglič.


Težave pri sprejemu tovornjakov

Brigita Šarc, v krovnem podjetju Dinos pristojna za ekologijo in tehnologijo, je za Žurnal odgovorila, da je bil pred dnevi res prometni zastoj pred njihovim Centrom za predelavo Dinos Naklo.

"Neverjeten pritisk dobaviteljev, tako iz Slovenije kot tujine, je bil presenečenje tudi za nas. Zavedamo se težav, ki jih čakajoči kamioni povzročajo. S hitrim sprejemanjem kamionov ter usmerjanem prometa po svojih najboljših močeh skušamo blažiti take nastale situacije. A v zadnjem obdobju, ko je epidemija tudi pri nas močno zredčila delovno silo in je ne moremo nadomestiti niti z notranjimi prerazporeditvami, imamo res hude težave z zagotavljanjem hitrega sprejema in dodatnega človeka za usmerjanje prometa."
Predstavnica Dinosa je še razložila, da v njihovem podjetju delujejo tako, da  bo to sprejemljivo za okolico. Zato bodo na predlog Občine Naklo v bližnji prihodnosti imeli skupni sestanek, na katerem bodo prisluhnili tako Občini Naklo kot predstavnikom civilne iniciative. Napovedala je še, da bodo vsem zainteresiranim predstavili svoje načrte za rešitev prometnih razmer ter tudi druge predloge. "Upamo, da bomo v dobro vseh našli in se dogovorili za učinkovite rešitve za nastale težave," je sklenila Brigita Šarc.

Komentarjev 1
  • duc1 19:53 16.november 2020.

    Prav tako se dogaja tudi v ljubljani.