Gorenjska
2052 ogledov

Voznik se je avtocestni kontroli skušal izogniti kar z vzvratno vožnjo

Nadzor prometa policija tehtanje Policija
Gorenjski prometni policisti so z Darsovimi cestninskimi nadzorniki včeraj, v nedeljo popoldne, štiri ure izvajali nadzor v prometu na avtocesti na Torovem. Promet je bil speljan skozi nadzorno točko, usmerjanje nanjo pa izvedeno preko treh obvestilnih mest. A mnogi so nadzorno točko preprosto ignorirali, zaradi česar jim grozi visoka kazen.

Preusmeritev je v takih primerih obvezna za vsa vozila. Policisti so v času nadzora zaznali kar 193 udeležencev, ki tega niso upoštevali in so se z vožnjo mimo  nadzorne točke izognili kontroli. Prekrškovna sankcija za kršitev je 250 evrov in tri kazenske točke.

V še dodatnih 103 primerih pa so udeleženci na kraju prekoračili tudi hitrost vožnje. Vse udeležence policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku. Skupno gre za skoraj 300 kršitev, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Vzvratno po odstavnem pasu do izvoza

Med včerajšnjim nadzorom so policisti obravnavali tudi voznika, ki se je kontroli poskušal izogniti z vožnjo vzvratno po odstavnem pasu do najbližjega izvoza Vodice. V prekškovnem postopku je zdaj zaradi vožnje brez vinjete, vzvratne vožnje po avtocesti in še, ker je imel v vozilu preveliko število potnikov.

Nekdanja cestninska postaja že večkrat nadzorna točka

Na vprašanje, ali je bilo morda za tako množično kršenje prometnih predpisov slaba postavitev obvestilnih mest ali kaj drugega, pa je predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj mag. Bojan Kos odgovoril, da gre za klasično in mnogokrat uporabljeno nadzorno točko na Torovem, kjer je bila cestninska postaja, in da voznike signalizacija na več mestih obvešča in potem usmerja na poseben pas, kjer se izvaja nadzor.

 

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 19:14 22.februar 2021.

    Ustavljal me je model z črno volneno kapo in rumenim anorakom ,komaj sem se umaknil ,da ga nisem razmazal po cesti,potem mi prisodijo kazen ,ker se nisem ustavil ? Ti policaji še nikoli niso bili na cestah v tujini ,kjer ...prikaži več je taksno pocetje v domeni mafije .....

  • Detel5ica 18:54 22.februar 2021.

    Takšne kontrole do s strani Dars-a in policije samo polnjenje proračuna in nič ne pripomorejo k varnosti prometa.

  • djdj 18:32 22.februar 2021.

    Kazen 250€ in 3 kazenske točke je še vedno manj kot kazen za vožnjo brez vinjete. Če se na koncu ne seštejeta.