Gorenjska
447 ogledov

Karavanke po celodnevnem kaosu spet odprte

Karavanke predor druga cev Dars
Predor Karavanke znova odprt v obe smeri, so malo čez 17. uro sporočili s Policijske uprave Kranj. Pri bencinskem servisu na Hrušici pa je še vedno kolona tovornih vozil.

"Hvala Darsovim cestninskim nadzornikom in gasilcem za pomoč pri zmanjševanju kolone in spremljanju konvojev skozi predor. Opravljenega je bilo veliko dela. Še naprej pa velja opozorilo na previdnost pri približevanju zaključku kolone," so zapisali policisti.

Gorenjski prometni  policisti so danes od jutra naprej z oblikovanjem konvojev zmanjševali zastoj, ki je nastal zjutraj pred preusmeritvijo vsega tovornega prometa na Šentilj. Konvoji so šli tako organizirano in s spremstvom skozi predor, v njih pa so bila izključno tovorna vozila, ki so pred preusmeritvijo »ostala« na tem delu avtoceste.

Okoli 13. ure je bila kolona še vedno dolga od 2,5 do 3 kilometre, vozila pa so preusmerjali na Šentilj. Voznikom osebnih vozil pa so priporočali obvoz čez prelaza Ljubelj in Korensko sedlo.

O tem, zaradi kakšnih tehničnih težav so Avstrijci danes zaprli Karavanke, je krožilo več informacij. Ena od teh je, da je pri sosedih izpadel glavni računalnik, zaradi česar vodenje iz nadzornega centra v Celovcu ni bilo mogoče.  

 

Komentarjev 1
  • frenkprenk 11:36 02.marec 2021.

    Vsaka resna firma ima backup vitalnih - pomembnih stvari (beri strežnikov) ali pa online backup na pomožni lokaciji.