Gorenjska
1053 ogledov

Kdo so huligani z nogometne tekme?

Policija poziva k prepoznavi udeležencev nasilnega izgreda na nogometni tekmi med NK Arol Škofja Loka in MNK Izola 4. septembra v Škofji Loki.

V začetku septembra so policisti na nogometnem igrišču v Škofji Loki obravnavali nasilen izgred skupine navijačev in poškodbe treh udeležencev. Incident se je zgodil 4. septembra ob 18.45, ko je na igrišče med nogometno tekmo vdrla skupina nasilnežev. Poškodovali so dva nogometaša in enega udeleženca. V incidentu je bilo udeleženih okoli 20 oseb. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so policisti dva nasilneža že prepoznali, o ostalih pa še zbirajo obvestila. Okoliščine kažejo, da gre za nasilje med navijaškima skupinama z območja Ljubljane in Primorske.

 | Avtor:

V dogodku policija obravnava sume kaznivega dejanja nasilništva ter prekrške zaradi uporabe pirotehnike, oviranja javne prireditve ter nasilno in drzno vedenje posameznikov oziroma skupine. Obvestila zbirajo tudi v smeri prepovedi udeležbe posameznikom na športnih prireditvah. Policija tako prosi za pomoč pri prepoznavi oseb in pri pridobivanju informacij o drugih udeležencih nasilja. Kdor ima informacije, jih lahko sporoči na interventno številko 113. Če želi posameznik ostati anonimen, lahko podatke sporoči tudi na anonimni telefon policije 080 1200.

 | Avtor:

 | Avtor:

»Vsakršno nasilje je nesprejemljivo in nima ničesar skupnega z navijaštvom. Prav tako ni dopustno, da bi taki in podobni neredi na športnih prireditvah postali običajen pojav. Zato mora biti v interesu vseh, da se taka dejanja razišče ter odkrijejo in obravnavajo posamezniki,« so ob tem še zapisali na PU Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.