Gorenjska
266 ogledov

Kdor hitro da, dvakrat da

Fajdigova ambulanta v Kranju Mestna občina Kranj Veseli ob solidarnostni akciji: od leve proti desni kranjski župan Matjaž Rakovec, direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon in vodja Fajdigove ambulante Tomaž Krišelj.
Direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon je danes v navzočnosti kranjskega župana Matjaža Rakovca izročil vodji Fajdigove ambulante Tomažu Krišlju dve napravi za razkuževanje prostorov.

Prejšnji petek, 13. novembra, je Mestna občina Kranj na svoji spletni strani in v medijih objavila prošnjo pro bono ambulante za prostovoljne prispevke, s katero bi kupili napravo za razkuževanje prostorov. Odziv je bil res hiter, v manj kot eni uri so se odzvali iz Komunale Kranj, nato pa še druge organizacije in posamezniki.
Z napravo za razkuževanje bodo tudi v prihodnje poskrbeli, da bo lahko Fajdigova ambulanta, ki je namenjena ljudem brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, delovala med epidemijo covid-19. Zdravstveni dom Kranj namreč zaradi prostorske stiske opravlja odvzem vzorcev za ugotavljanje okužb v sprejemni pisarni Fajdigove ambulante. Da bi v Fajdigovi ambulanti zagotovili varnost pred širitvijo virusa svojemu osebju – vsi delo opravljajo prostovoljno –, so potrebovali napravo za razkuževanje prostorov, ki so si jo pred tem sposojali od zasebnih ambulant z različnih koncev Slovenije.
Za nakup naprave bi zadostovalo 1000 evrov in za donacijo je poskrbela Komunala Kranj, ki je glede na želje vodstva Fajdigove ambulante prispevala dve napravi v skupni vrednosti 960 evrov.

Ves zbrani denar in material bodo po besedah Tomaža Krišlja, vodje ambulante in predsednika Društva Fajdigova ambulanta, porabili pri delovanju ambulante. »Takoj po objavi prošnje za prostovoljne prispevke smo prejeli številne odzive, tako donacije kot klice. Izjemno me veseli, da ljudem ni vseeno za nas in so pripravljeni pomagati na različne načine. Vsem, ki so se odzvali in ponudili pomoč, se zahvaljujem v imenu naših požrtvovalnih prostovoljcev, predvsem pa bolnikov brez zdravstvenega zavarovanja, ki obiskujejo našo ambulanto,« je dejal Tomaž Krišelj. Vsem, ki so pomagali s prispevki in zdravstvenimi pripomočki, se bodo v prihodnjih dneh poimensko javno zahvalili na spletni strani Fajdigove ambulante in Facebook profilu.   

Fajdigova ambulanta deluje od marca 2017 na Gosposvetski cesti 9 blizu Zdravstvenega doma Kranj in je odprta tudi med epidemijo, vendar le po predhodnem naročanju na številkah 04 208 22 08 ali 031 518 372. Pro bono ambulanta nosi ime po znanem kranjskem zdravniku dr. Božidarju Fajdigi, ki je bil izvrsten praktik, imel pa je tudi izjemen posluh za ljudi v stiski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.