Gorenjska
628 ogledov

Keramika v Sloveniji 2005–2022

Jože Šubic, umetnost
1/2
arhiv Gorenjski muzej Kranj Jože Šubic, Moon observer, 2017.
V četrtek, 30. junija, bodo v Mestni hiši v Kranju (Glavni trg 4) uri odprli razstavo Keramika v Sloveniji 2005–2022, ki je spremljevalna razstava Mednarodnega trienala keramike UNICUM.

Razstavo Keramika v Sloveniji 2005–2022 so, kot so sporočili iz Gorenjskega muzeja, pripravili s skupnimi močmi s Koroško galerijo likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, sodelovali pa so tudi Društvo keramikov in lončarjev, sekcija za keramiko Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Narodni muzej Slovenije.

Za razstavo je, zaradi prostorskih omejitev, tričlanska strokovna komisija izbrala samo 90 avtorjev oziroma njihovih del. Katalog razstave in nagrajence pa bodo predstavili na samem odprtju, ki bo ob 19. uri.

Dragica Čadež, umetnost | Avtor: arhiv Gorenjski muzej Kranj Delo umetnice Dragice Čadež. arhiv Gorenjski muzej Kranj

Obsežno razstavo v Kranju (v Galeriji v Prešernovi hiši, Galeriji v Mestni hiši, Stebriščni dvorani in kleti Mestne hiše) si bo mogoče ogledati do 22. avgusta, nato pa se bo preselila v Koroško galerijo likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, kjer bo na ogled med 29. septembrom in 27. novembrom 2022.

V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju (Glavni trg 18) bo vzporedno prav tako do 22. avgusta na ogled spominska razstava Vladimirja Makuca, grafika in slikarja, ki se je tudi posvečal oblikovanju objektov iz keramike.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.