Gorenjska
74 ogledov

Kljub napovedanemu poostrenemu nadzoru več kršitev hitrosti na gorenjskih cestah

Avtocestna policija radar merilnik merjenje hitrosti varnostna razdalja Anže Petkovšek
Pretekli teden je tudi na Gorenjskem potekal 12-urni maraton hitrosti, ki je razkril presenetljivo visoko število kršitev prometnih predpisov.

Gorenjski policisti so v petek, med 6. in 18. uro, na 53 različnih lokacijah opravili meritve in ugotovili kar 101 primer prekoračitve najvišje dovoljene hitrosti. Večina prekrškov se je zgodila na avtocestah, kjer so zabeležili 73 prekoračitev, sledijo prekrški v naseljih s 26 primeri in šestimi izven naseljenih območij. V sklopu mednarodnega sodelovanja so tujci bili udeleženi v 14 prekoračitvah hitrosti.

Poleg prekoračitev hitrosti so policisti izvajali tudi kontrolo varnostnih razdalj, pri čemer so ugotovili 13 kršitev. Med kršitelji so prevladovali vozniki osebnih vozil, saj so zabeležili 11 primerov, in vozniki tovornih vozil z dvema primeroma. "Vsaka kršitev je potencialna nevarnost na cesti. Posebej zaskrbljujoče je, da kljub jasnim napovedim in opozorilom številni vozniki še vedno ignorirajo omejitve hitrosti," so ob tem zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj.

V okviru tedenske akcije od 15. do 21. aprila pa so gorenjski policisti zabeležili še več prekoračitev. Skupno so ugotovili 164 primerov, kjer so vozniki presegli dovoljeno hitrost. Razdelitev kršitev po lokacijah kaže, da so najpogostejše prekoračitve hitrosti na avtocesti (84), sledijo kršitve v naseljih (36) in izven naselij (42). Ob koncu akcije so na PU Kranj dodali še preventivno sporočilo za vse udeležence v prometu: "Osredotočite se na vožnjo, spoštujte prometna pravila in vozite odgovorno. Le s skupnimi prizadevanji lahko zagotovimo, da bodo slovenske ceste varnejše in da bo prometnih nesreč manj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.