Gorenjska
763 ogledov

Kmalu nova podoba kranjskih elementov trajnostne mobilnosti

Sistem KRsKOLESOM bo kot tudi drugi elementi trajnostne mobilnosti, med drugim novi električni avtobusi, postopoma dobil novo podobo.

Sistem KRsKOLESOM se je v Kranju med občani in drugimi uporabniki dobro prijel. Število uporabnikov sistema vseskozi narašča. Trenutno jih je registriranih že skoraj 800. »Glede na trend pričakujemo, da bo tako število registriranih uporabnikov kot število izposoj preseglo številke iz »predkoronskega« obdobja, v primerjavi s sezonama 2019 in 2020 pa, da bodo številke presežene vsaj za 100 odstotkov; ocenjujemo, skratka, da bomo letos zabeležili preko 25.000 izposoj koles, medtem ko smo jih v 2020 12.600,« so nam sporočili z Mestne občine Kranj.

Sicer pa bo sistem KRsKOLESOM kot tudi drugi elementi trajnostne mobilnosti postopoma dobil novo podobo, in sicer v barvah Mestne občine Kranj. »Namen je, da se tudi videz sistema uskladi s celostno podobo Mestne občine Kranj, v okviru katere je barvna grafična vizualizacija eden najbolj opaznih segmentov,« pojasnjujejo na občini. Prehod se bo začel v letošnjem letu, s kombinacijo dobave novih elementov sistema KRsKOLESOM  ter prilagoditvijo obstoječih koles in postaj.

V letošnjem letu poleg predvidenega nakupa dodatnih koles načrtujejo še postavitev nove postaje za 20 koles v okviru parkirišča P+R Zlato polje. Sistem KRsKOLESOM sicer zdaj obsega skupno 28 elektrificiranih postaj, kar predstavlja največji tovrsten sistem v Sloveniji – v njem je 75 električnih in 95 navadnih koles. Ob tem je Kranj vključen še v sistem Gorenjska.bike, v enoten sistem izposoje koles, vzpostavljen v petih gorenjskih občinah, še v Naklem, Radovljici, v Tržiču in na Jesenicah. Skupno je na razpolago prek 245 koles, več kot polovica od teh s pomožnim električnim pogonom. Sistem naj bi se razširil tudi v občino Cerklje na Gorenjskem in občino Škofja Loka. Slednja je sicer sistem pred kratkim že vzpostavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.