Gorenjska
266 ogledov

Kmalu se začenja prenova mestnega središča Škofje Loke

Škofja Loka, vizualizacija Mestnega trga arhiv Občina Škofja Loka
Izvajalec prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice v Škofji Loki je bil v teh dneh že uveden v delo. Na Placu bodo tako stroji zabrneli v začetku septembra.

Občina Škofja Loka je na javnem razpisu izbrala izvajalca prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. To je Gorenjska gradbena družba Kranj s partnerjem Cestno podjetje Kranj. Sredi julija so se predstavniki investitorja, projektanta, izbranih izvajalcev in ostalih podjetij, ki bodo hkrati izvajali dela na Mestnem trgu in v Klobovsovi ulici, sestali na sestanku in dogovorili še nekatere podrobnosti pred začetkom del. Na Placu bodo stroji zabrneli v začetku septembra, pred tem pa bodo potekala pripravljalna dela.

Škofja Loka, obnova Mestnega trga, uvedba v delo | Avtor: arhiv Občina Škofja Loka arhiv Občina Škofja Loka

Gradbena dela tega velikega projekta bodo potekala fazno. S predpripravo se začenja že v začetku avgusta, ko bodo potekala dela na Grabnu, saj je tam potrebno urediti vse za navezavo komunalne infrastrukture. Na Pogorišču in Nunskem vrtu bodo nameščeni polpotopni zabojniki za odpadke. Prav tako bo že v juniju in v avgustu izveden monitoring objektov. Objekti se pregledajo zelo podrobno in evidentirajo obstoječe poškodbe, tudi od znotraj, zato prebivalke in prebivalce ter lastnike in lastnice lokalov prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Izvajalci bodo prenovo v začetku septembra začeli na severovzhodnem delu Mestnega trga, odsek od Cankarjevega trga proti notranjosti Mestnega trga, ter na severnem delu Klobovsove ulice. Ko bo ta del trga končan in bo vzpostavljen prehod v smeri Cankarjevega trga, bodo izvajalci začeli s severozahodnim delom iz smeri Blaževe ulice proti notranjosti trga. Na Klobovsovi ulici bo po izgradnji severnega dela sledila še izvedba na južnem, daljšem delu. Nazadnje bo izvedena prenova južnega dela Mestnega trga.

Izgradnja komunalne infrastrukture bo zaradi številnih inštalacij predvidoma potekala v dveh fazah. V prvi fazi bodo izvedli tako imenovano globljo infrastrukturo, to je fekalno kanalizacijo, meteorno kanalizacijo in vodovod, v drugi fazi pa preostale inštalacije, med njimi elektrokomunikacijska kanalizacija, plinovod, javna razsvetljava, telekomunikacijska kanalizacija. To pomeni, da bodo v enakem vrstnem redu še enkrat prekopali območje. Po zaključku izgradnje komunalne infrastrukture bo sledilo tlakovanje.

"Ves čas je za podrobnejše informacije na voljo spletna stran naplacu.skofjaloka.si in naslov prenova@skofjaloka.si. Na slednjega nam lahko pišejo vsi tudi v primeru, da bi se želeli o določenih podrobnostih pogovoriti na sestanku," so ob tem še povedali na Občini Škofja Loka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.