Gorenjska
214 ogledov

Purič ali Radikovič? Kmalu znan novi predsednik

NK Triglav NK Triglav Kranj V NK Triglav Kranj kmalu sledijo volitve za organe kluba za mandatno obdobje 2021–2023.
V NK Triglav Kranj prihajajo volitve za organe kluba za mandatno obdobje 2021–2023. Za razpisanih 15 mest za položaj predsednika, podpredsednika, člana upravnega in nadzornega odbora ter disciplinskega razsodišča se poteguje 24 kandidatov. Volilna skupščina kluba bo 18. maja 2021.

Včeraj je potekala redna seja upravnega odbora NK Triglav Kranj, na kateri je upravni odbor skladno s pooblastili določil datum volilne skupščine kluba: napoveduje jo za 18. maja 2021 ob 19. uri. Ta bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije izvršena v omejenem obsegu v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Takrat se bo dokončno odločilo, kdo bo v roke prevzel vodstvo kluba, ki je lansko leto izpadel iz prve slovenske nogometne lige, na lestvici druge lige pa se trenutno nahaja na 7. mestu.

Dva za mesto predsednika, dva za podpredsednika

Julija 2020 je na predsedniško mesto stopil Jure Gortnar, ki je nadomestil dolgoletnega predsednika Bena Fekonjo, a je Gortnar konec septembra odstopil – od odstopa dalje je klub vodil podpredsednik Miroslav Matijaševič. V tem času je upravni odbor finančno krivuljo zopet obrnil navzgor in združil podpornike kluba, poudarjajo v NK Triglav.

V prihajajočem mandatu se za mesto predsednika potegujeta dva: Iztok Purič, bivši minister in bivši direktor JGZ Brdo, trenutno upokojenec, in Franjo Radikovič, ki izhaja iz znane podjetniške ključarske družine iz Kranja.

Za podpredsedniški položaj se potegujeta Janez Černe in Sandi Dornik, za sedem mest v upravnem odboru Siniša Anđelković, Draško Mišo Bunić, Janez Černe, Aleksandar Dojčinović, Beno Fekonja, Jure Gortnar, Jurij Jaš, Igor Maroša, Miroslav Matijaševič, Tomaž Mežek, Igor Nenezić, Jaka Štromajer in Aleksander Vrtač.

Za tričlanski nadzorni odbor kandidirajo Klavdij Pervanja, Marjan Podgoršek in Borut Zatler, za tričlansko disciplinsko razsodišče pa so se prijavili štirje kandidati: Miloš Avdić, Janko Marušić, Marijan Tkalec in Sebastjan Tofaj

Kljub korona krizi presežek prihodkov

Upravni odbor se je na seji seznanil še s preliminarnimi rezultati poslovanja kluba za leto 2020. Kljub epidemiji in ustavitvi športa v državi ter posledično večmesečnim omejenim poslovanjem je klub poslovno leto zaključil pozitivno, s 36.054 evrov presežkov prihodkov nad odhodki, so zapisali na spletni strani NK Triglav Kranj. Prav tako so bili nadpovprečno pozitivni prvi štirje meseci letošnjega poslovanja.

»V težkih časih se prepoznajo pravi podporniki kluba in NK Triglav Kranj jih gotovo ima. Kljub ustavitvi športa nam podporniki niso odrekli podpore. Cilj je klub znova čimprej pripraviti tako finančno kot kadrovsko za povratek v prvo ligo,« je stanje komentiral sedanji podpredsednik kluba Miroslav Matijaševič.

Komentarjev 2
  • Wendi_Perez 15:10 11.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na ur0. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • miran7 18:09 08.maj 2021.

    1.april 2021= blokiran račun NK Triglava, izguba v 2019 preko 200 000 evrov, obenem pa še hudi zneski neporavnanih obveznosti = uradno poročilo! Za 2020 poročila še ni, od staršev otrok pa terjajo tudi plačilo tekmovalnih dresov, poleg članarine ipd. ...prikaži več seveda. NA NASPROTNI STRANI SO BOJAN JOKIĆ, SINIŠA ANĐELKOVIĆ IN MIRAL SAMARDŽIĆ = BIVŠI NOGOMETAŠI KLUBA, KI ZAHTEVAJO SPREMEMBE. KLUB JE IMEL EDINI PLAČANEGA PREDSEDNIKA...Mojca P., sem na voljo za še kako info Miran Šubic, Triglavan od nekdaj