Gorenjska
298 ogledov

Ko vate zapelje pijan voznik

Prometna nezgoda, zdrs s ceste Policija
Po Gorenjskem je pokalo in drselo izven cest.

Čez vikend več nesreč po gorenjskih cestah, vozniki podcenjevali razmere na cestah.

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 16.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Hotavelj. 20-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zapeljal s ceste in z avtomobilom obstal med drevesi nad potokom. V avtomobilu je imel tudi dva potnika, vsi so ostali nepoškodovani.

V soboto okoli 7.30 so bili škofjeloški policisti obveščeni tudi o prometni nesreči na cestni relaciji Sovodenj-Trebija. 47-letna voznica je zaradi vožnje preblizu desnega roba s tovornim vozilom zapeljala izven vozišča in trčila v skalo. Vozilo se je pri tem prevrnilo, voznica pa se je lahko telesno poškodovala.

Pijan čelno v nasproti vozečega 

Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Škofja Loka-Kranj. 55-letni voznik je z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal drugi voznik in pri tem čelno trčil vanj. Pri tem sta se oba voznika telesno poškodovalo in sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. 

Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Policisti za 55-letnega voznika zdaj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. 

Mirno ni minila niti nedelja. Radovljiški policisti so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Kamne Gorice. 35-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljala s ceste in obstala na travnati brežini. Voznica in sopotnica sta bili lahko telesno poškodovani. Na kraju jima je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.