Gorenjska
1982 ogledov

Ko zavre kri na avtobusu ...

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Ob obilici dela zaradi nesreč na cestah in v gorah so gorenjski policisti včeraj, v soboto, 7. avgusta, obravnavali tudi dva pretepa. Na avtobusu na območju Kranja sta se stepla potnika, na območju Tržiča pa voznik avtomobila in kolesar.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so kranjski policisti ukrepali proti obema potnikoma v avtobusu, ker sta se stepla kar v avtobusu. Enega so pridržali zaradi kršitve javnega reda, drugemu so izrekli globo za prekršek zaradi pretepanja.
V Tržiču pa sta se občana sprla in nato pretepala, kot so navedli policisti, zaradi vožnje s kolesom. Prekrškovni postopek zdaj poteka proti vozniku avtomobila.

Pod vplivom alkohola padla mopedist in kolesar

Gorenjski policisti so sicer včeraj, soboto, 7. avgusta, obravnavali pet prometnih nesreč s poškodbami. Kot smo že poročali, je v eni od njih na cesti Bled-Bohinjska Bistrica blizu naselja Nomenj umrl motorist. V štirih nesrečah pa so se udeleženci lažje poškodovali.

V Poljanski dolini je bil v nesreči samoudeležen voznik avtomobila. Zapeljal je v strugo potoka.
Na Grencu v Škofji Loki je sam padel voznik mopeda. Bil je močno pod vplivom alkohola (0,91 mg/l).
Na območju Završnice je padel kolesar, ki je bil ravno tako pod vplivom alkohola (0,75 mg/l).
Na območju Jesenic pa sta trčila dva udeleženca z osebnima avtomobiloma.

Planinec padel zaradi dehidracije

Obilo dela so imeli tako v petek kot v soboto tudi gorski reševalci in policijski helikopter. Na območju Doliča ter na poti med Loško Koritnico in Ozebnikom so reševali lažje poškodovani planinki, na kateri je padlo kamenje.
Na območju Starijskega vrha je planinec padel zaradi dehidracije. Ena planinka se je poškodovala na območju Osankarice.
Na območju Kriških podov pa helikopter zaradi megle ni mogel posredovati ob prijavi dveh izgubljenih planincev. Pozneje sta varno sestopila.

Iščejo predvsem zlatnino, nakit in denar

V Virmašah in na Slovenskem Javorniku so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo, na Jesenicah pa še v gostinski obrat. Storilci iščejo
predvsem zlatnino, nakit in denar, ob tem opozarjajo s PU Kranj.

V Radovljici je bila iz odklenjena avtomobila odtujena denarnica, na Polici pri Naklem pa akumulatorja iz vozil. Za tatvino akumulatorja so policisti v prometu kasneje ustavili moškega, ki ga obravnavajo zaradi suma tatvine. Predmeta so mu zasegli.

Vas zanima najaktualnejša kronika? Najdete jo v rubriki črna kronika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.