Gorenjska
1045 ogledov

Kolesar napihal kar 1,50

Alkotest Ivan Zupič Fotografija je simbolična.
V minulih 24 urah sta se na Gorenjskem zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V prvi, ki se je zgodila danes, 10. novembra, malo pred pol šesto zjutraj, sta se poškodovala voznika osebnih vozil, v drugi, ki se je zgodila včeraj, pa kolesar.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je na cesti Brnik–Kranj prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami v trčenju med voznikoma osebnih avtomobilov. Po prvih podatkih policije je bil vzrok za nesrečo izsiljevanje prednosti v križišču. Zoper povzročitelja bodo uvedli prekškovni postopek.

V drugi prometni nesreči, ki se je prav tako zgodila na območju Kranja, pa je padel kolesar in se telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost v kombinaciji z alkoholom. Alkotest je pokazal rezulat 1,50 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Proti kolesarju so uvedli prekrškovni postopek.

Na območju Škofje Loke so policisti obravnavali še voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za povrh pa je vozil še pod vplivom alkohola (0.83 mg/l). Vozilo so policisti zasegli, voznika pa bo v nadaljevanju obravnavalo pristojno sodišče.

S Policijske uprave Kranj so danes vnovič opozorili, da med 7. in 13. novembrom 2022 poteka akcija Slovenija Piha 0.0. Vse aktivnosti policistov so v tem tednu usmerjene v to, da bi se vsak voznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. "Zaskrbljujoče je, da se kljub vsemu še vedno najdejo posamezniki, ki vozijo brez vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola ali prepovedane droge. Ponovno vsem udeležencem svetujemo, da ne sedejo za volan pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Pri koncentraciji alkohola 0.60 mg/l se možnost za povzročitev prometne nesreče v primerjavi s treznim voznikom poveča za osemkrat." Več nasvetov si lahko preberete na https://bit.ly/3NSG6V8

 

Komentarjev 2
  • malarin 21:05 10.november 2022.

    Še nikol nisem bil tolk pijan, da se ne bi mogel dol uležt. Kaj pravite, moja Slovenija ?

  • Pišmevuh 18:59 10.november 2022.

    To pa je novica. Zasečt bicikel, pa ga poslat Zelenskemu.