Gorenjska
1129 ogledov

Kolesarji, kolesarji

Kolesarjenje po Kranju, magistralna cesta Kranj-Medvode M. Ha.
V Preddvoru je včeraj pozno popoldne pri spustu s Svetega Jakoba pri vožnji v naravnem okolju padel kolesar in se poškodoval. Za nesrečo je odgovoren sam, so ugotovili policisti. Reševali pa so ga gorski reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa gorskih reševalcev in helikopterske nujne pomoči. S helikopterjem Slovenske vojske so ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Gorenjski policisti  so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, od teh dve, v katerih sta bila poškodovana kolesarja. V Lescah je voznik z osebnim avtomobilom okoli 17. ure trčil v kolesarja. V Kranju pa je kolesar padel sam. Policisti, kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, vodijo postopka.

Prehitevala po reševalnem pasu

Zaradi ogromnega števila vozil v tranzitu so bili včeraj, 26. maja, na  gorenjski avtocesti daljši  zastoji, promet pa  je bil počasen in zelo oviran tudi na vzporednih cestah. Policisti so na avtocesti z vožnjami skozi kolono zato ves čas ustvarjali in vzdrževali reševalni pas ter pri tem obravnavali tudi dve prehitevanji po reševalnem pasu na Kranj zahodu. Proti voznikoma so zato uvedli prekrškovni postopek, globa za prekršek pa znaša 200  evrov.
"Reševalni  pas  rešuje življenja in je namenjen hitremu prihodu reševalnih ekip in policije na kraj prometne nesreče ali dogodka, v katerem kdo potrebuje pomoč. To so osnove. Upoštevajmo jih!" opozarja policija.

Tujcu se je zelo mudilo

Policisti avtocestne policije pa so včeraj v galeriji Moste na gorenjski avtocesti na omejitvi 100 km/h obravnavali voznika, tujega državljana, ki je vozil kar 189 km/h. Globa za prekršek znaša 1200 evrov in devet kazenskih točk.

 

Komentarjev 2
  • PaPajapopi 14:15 27.maj 2022.

    Zelo je popularno, da nekateri kolesarji vozijo eden zraven drugega in ne eden za drugim, kot vozim jaz. Nekateri vozijo po cestišču, čeprav je zraven kolesarska cesta in to namerno. Policija je izgleda sama sebi namen.

  • Avatar Leon
    Leon 14:11 27.maj 2022.

    Takšni posnetki so slovenski vsakdan kar pomeni ,da policija ne opravlja svojega dela . V kolikor bi redno nadzirali in sankcionirali kršilce bi takšnih posnetkov ne bi bilo in tudi žrtev bi bilo manj .