Gorenjska
318 ogledov

Kolesarji se vračajo

pločnik Anže Petkovšek
Pred nami so topli in sončni dnevi. To bo na ceste ponovno privabilo več kolesarjev. Policisti tako predvsem voznike opozarjajo na njihovo vrnitev na ceste, so pa že obravnavali tudi prve nesreče kolesarjev.

Zaradi  lepega  vremena  in  otoplitve  bo  na  cestah vedno več kolesarjev,  posledično  pa  tudi  potencialno  več  možnosti  za  prometne nesreče, opozarjajo na Policijski upravi Kranj.  »Kolesarje  zato pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem,  voznike  pa,  naj  jih ne spregledajo in naj jim omogočijo varno souporabo prometnih površin,« je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos.

Včeraj dopoldan so sicer policisti v Kranju obravnavali nesrečo kolesarja, ki je po trčenju v drog  prometnega  znaka padel.  Bil  je  močno  pod  vplivom  alkohola in je lažje poškodovan.  Pijanega kolesarja, ki je padel, so kranjski policisti obravnavali tudi  v petek. Ta je padel med zavijanjem. »Pozivamo  k  odgovorni  udeležbi  v  prometu  in ničelni stopnji alkohola, ki na udeleženca vpliva že pri zelo nizkih vrednostih,« ob tem poziva Kos.

 

Policisti ustavili tatico s pajdaši

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznico in potnike, ki so v osebnem avtomobilu prevažali več predmetov, ki  lahko  izvirajo iz  tatvin iz prodajaln. Obravnavane osebe prihajajo iz druge regije, pri sebi pa so imele oblačila,  posode,  parfume.  Policisti so predmeti zasegli ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil o izvoru  stvari in vodijo postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.