Gorenjska
1568 ogledov

Kolesarsko doživetje Dirke po Franciji

Trasa, slovenski tour, Kranj spletna stran organizatorja
V soboto in nedeljo, 3. in 4. septembra, bo v Sloveniji premierno potekala rekreativna kolesarska prireditev L'Etape by Tour de France. Za nedeljsko tekmo se je mogoče prijaviti do vključno nedelje, 21. avgusta.

Kot so sporočili organizatorji, bo sobotno popoldansko kolesarsko dogajanje brezplačno za vse generacije – od najmlajših na poganjalčkih do malo starejših in odraslih na vseh vrstah koles – skoncentrirano v Kranju na Slovenskem trgu in z organiziranim družinskim kolesarjenjem v okolici Kranja.
V nedeljo, 4. septembra, pa se bodo cestni kolesarji in kolesari na gravel kolesih preizkusili bodisi na 70 bodisi 145-kilometrski trasi s štartom in ciljem v Kranju: potekali pa bosta skozi še deset drugih občin, in sicer Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič.
Med kolesarsko tekmo bo veljal poseben prometni režim z zaporami cest. Prvi gorski cilj bo na Šenturški gori, drugi na Jamniku, najmočneje se bo pritiskalo na pedala na »šprint segmentu« v Tupaličah malo pred Preddvorom.
Obvestilo o zapori cest bo, kot napovedujejo, objavljeno tudi na spletni strani L'Etape Slovenia: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/.

Prireditve L'Etape so pod okriljem najprestižnejše kolesarske prireditve v svetu kolesarstva Tour de France in potekajo v 21 državah. Slovenija se tako zasluženo zarisuje na svetovni zemljevid tovrstnih prireditev, saj z izjemnimi kolesarji, Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem, ki je tudi ambasador L'Etape Slovenia, kroji vrh svetovnega kolesarstva.

Prijave za kolesarsko doživetje Dirke po Franciji za nedeljo, 4. septembra, zbirajo do vključno nedelje, 21. avgusta, na spletni strani: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration. Prijavnina v tem zadnjem hipu znaša 149,99 evra, vključuje pa dres v vrednosti 69,90 evra, cena prijavnine na daljšo ali krajšo razdaljo je enaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.