Gorenjska
1053 ogledov

Še vedno kolona proti Avstriji, danes reševali nosečnico

Predor Karavanke je dobil oceno "zadovoljivo". Žurnal24 main Fotografija je iz arhiva.
Ta konec tedna bo gneča v smeri turističnih krajev in na Karavankah, svari policija. Proti Karavankam vse že stoji, po podatkih, objavljenih na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste malo čez 11. uro, je bila kolona dolga pet kilometrov, ob 13. uri devet, malo pred 18. uro pa šest kilometrov. Dotok prometa po avtocesti je še vedno velik v obe smeri, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na Lipcah sta uvoz in izvoz na gorenjsko avtocesto zaprta. Na izvozu Lipce izpuščajo le domačine.

Skozi Jesenice je promet gost in zelo počasen.

Voznikom, ki so namenjeni v Kranjsko Goro, so čez dan priporočali že izvoz Lesce. V Kranjski Gori je sicer promet okoli 18. ure normalen.

Krajši zastoj je tudi na regionalni cesti Jesenice-Hrušica.

Zaradi nadzora potnikov na avstrijski strani in zastojev so čez dan zapirali predor Ljubelj proti Avstriji, pozno popoldne pa je tudi tam promet normalno stekel.

Včeraj iz zastoja reševali kombi z živalmi, danes nosečnico

Po pričakovanjih se bo kolona na gorenjski avtocesti proti Karavankam še močno podaljšala. "Lani v takem obdobju je bil konec kolone na gorenjski avtocesti v Mostah. Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah in vozite po predpisih. Domačini uporabljajte alternativne poti, kjer je to možno!" opozarja policija.

Kljub izločanju je bila včeraj popoldne na Karavankah dlje časa kar sedemkilometrska kolona. Zaradi varnosti so občasno zapirali predor proti Avstriji.

Jeseniški policisti so včeraj iz zastoja skozi reševalni pas na gorenjski avtocesti pospremili kombi z živalmi, ker voznik zaradi daljšega čakanja in vročine ni več mogel uravnavati temperature v vozilu.

Danes pa so prometni policisti pomagali visokonoseči ženski. Skozi reševalni pas so jo odpeljali do zdravstvene ustanove in nato nazaj na Karavanke. Kot so pojasnili s PU Kranj, je že varno vstopila v Avstrijo.

V dolgih zastojih se lahko čaka tudi več ur, opozarja policija. Vozniki in potniki naj uživajo dovolj tekočin, razmere pa še slabša vročina.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:35 13.avgust 2021.

    alternativne poti uporabljajo turisti, ki potem delajo še večjo štalo, ko se se zaplezajo. garmin ne upošteva vseh zaprtih cest in ulic, sploh pa kako spravit en zelo razkošen avtodom skozi 2,2m visok železniško podvoz.. pač obvoznica na Bledu je ...prikaži več že nekaj sezon v uporabi, ampak pred odcepom je pa opozorilo samo z ene strani, z druge pa juhu kar veselo na pot. dokler bučk ne pride do luknje potem pa, a bo šlo skoz, če spustim luft iz gum .