Gorenjska
561 ogledov

Komunala Kranj želi izboljšati uporabniško izkušnjo in nižati stroške

Komunala Kranj
V Kranju se je včeraj mudil minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič. V sklopu obiska je obiskal tudi Komunalo Kranj, kjer mu je direktor Matjaž Berčon predstavil aktivnosti na področju digitalizacije in digitalne preobrazbe podjetja.

Vodstvo Komunale Kranj je ministru predstavilo ključne poudarke prenovljene vizije razvoja družbe, ki sledi trendom sodobne družbe in temelji na treh ključnih stebrih – krožnem gospodarstvu, digitalni preobrazbi in zelenih naložbah. Na Komunali Kranj namreč ne želijo zgolj nuditi najsodobnejše komunalne storitve v slovenskem prostoru, temveč z nadaljevanjem investicij v digitalno preobrazbo procesov ter aplikacij omogočiti tudi izboljšano uporabniško izkušnjo, hkrati pa zmanjšati stroške, zaradi česar pričakujejo tudi široko podporo občinskih svetnic in svetnikov občin ustanoviteljic.

»V Komunali Kranj smo na polju digitalizacije naredili že veliko, na področju vodne telemetrije in daljinskega odčitavanja števcev smo denimo v samem vrhu primerljivih podjetij ne le v Sloveniji, temveč globalno. Tudi v viziji razvoja družbe vidimo digitalno preobrazbo kot enega ključnih stebrov, saj učinkovita uporaba digitalnih rešitev prinaša izboljšano izkušnjo in večje zadovoljstvo uporabnikov s storitvijo, pripomore pa tudi k izboljšani učinkovitosti podjetja ter k doseganju ciljev trajnostnega razvoja,« je v pogovoru z ministrom poudaril direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon. Ob tem je predstavil še, kako digitalna preobrazba vpliva na ključna področja dela podjetja, ki opravlja pomembno poslanstvo oskrbe s pitno vodo ter ravnanja z odpadnimi vodami in odpadki. »Z vpeljavo digitalnih orodij na področju zbiranja odpadkov na primer optimiziramo trase pobiranja odpadkov, z vpeljavo senzorja polnosti zabojnikov pa pomembno nižamo stroške ter ogljični odtis,« je dodal Berčon.

Minister Mark Boris Andrijanič je na obisku poudaril pomen digitalizacije za razvoj moderne in napredne države ter predstavil delo ministrstva, katerega cilj je pripeljati Slovenijo med pet digitalno najrazvitejših držav v Evropi. »Pospešujemo digitalno preobrazbo Slovenije, ob tem pa se osredotočamo na praktične ukrepe, ki jih lahko državljani in podjetja takoj občutijo. Med ključne sodijo ukrepi, ki poenostavljajo poslovanje z državo. Tudi zato pozdravljamo tovrstne investicije in trud javnih podjetij, kakršno je Komunala Kranj, ki z vpeljavo naprednih tehnologij zagotavljajo boljšo storitev in lažje poslovanje za državljane, hkrati pa pomembno vplivajo na bolj trajnostni razvoj,« je še dodal ob obisku Komunale Kranj.

 | Avtor: Komunala Kranj Komunala Kranj

Na delovnem sestanku z ministrom so v Komunali Kranj predstavili tudi prihajajoče zelene naložbe, s katerimi stremijo k povečanju ekonomičnosti in izboljšanju poslovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.