Gorenjska
8287 ogledov

Končno dočakali obnovo prepotrebne ceste

Saša Despot / Mediaspeed
V vasi Letenice so slovesno prerezali trak in tako obeležili zaključek obnove 750 metrov dolgega odseka ceste, ki je bil potreben temeljite prenove.

Cesta Letenice-jug je bila močno dotrajana, po skupaj 300.000 evrov vredni obnovi, ki se je začela novembra lani, pa je cestišče zdaj širše, urejeno pa je tudi odvodnjavanje ceste in zalednih voda z obnovo obcestnih jarkov in prepustov za odvodnjavanje kmetijskih površin ob njej ter obnovljen en most. Ob tem so v izogib prekopavanju ceste v bližnji prihodnosti izvedli še predpripravo za optično omrežje in za kanalizacijo. Do konca leta 2023 je namreč na tej trasi v načrtu izgradnja primarnega kanala Golnik–Mlaka, s čimer bodo vzpostavili navezavo na Centralno čistilno napravo Kranj, in nanj se bodo v prihodnosti lahko priključevala bližnja naselja, tudi Letenice in bližnji Kamnjek.

 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

»Pod streho spravili še en dober projekt in bo zdaj življenje tukajšnjih prebivalcev vsaj v nekem segmentu lažje. Tokrat se veselimo nove in bolj varne ceste, v prihodnje pa bomo še nadaljevali z urejanjem prostora, v katerem bivate: najprej z obnovo ceste v Kamnjeku, vzporedno s tem tudi z gradnjo kanalizacije. Že letos pa bomo izvedli še projektiranje kolesarske poti od Golnika do Kokrice, tako da bo kolesarjenje v tem lepem delu naše občine udobno, predvsem pa bolj varno,« je ob odprtju obnovljene ceste povedal kranjski župan Matjaž Rakovec, ki se je ob tem vaščankam in vaščanom zahvalil za sodelovanje in potrpežljivost pri čakanju na investicijo in med izvajanjem del.

Predsednik sveta Krajevne skupnosti Goriče Gregor Grašič pa je izrazil zadovoljstvo, da so krajanke in krajani Letenic vendarle dočakali obnovo ceste. »Vesel sem, da se je sanacija ceste po osmih letih od prvih meritev končno izvedla in upamo, da se lahko v bližnji prihodnosti nadejamo obnove še kakšne ceste in kakih drugih izboljšav. Želimo si dobrega sodelovanja z Mestno občino Kranj in pričakujemo, da bodo naše želje tudi uslišane.«

Komentarjev 1
  • Melody_Townsend 09:59 25.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎