Gorenjska
51369 ogledov

Konec brezplačnega parkiranja

Z novim letom se v Kranju obetajo nekatere spremembe parkirnega režima, med drugim tudi ukinitev nekaterih brezplačnih parkirišč.

Komunala Kranj, ki upravlja s parkirišči v Kranju, obvešča o spremenjenem režimu parkiranja na lokaciji Stara Sava in Delavski dom. S 1. januarjem 2023 se tako na parkirišču Stara Sava ukinja možnost brezplačnega parkiranja do 60 minut. Parkiranje bo v celoti plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure ter ob sobotah od 7. do 13. ure, razen ob dela prostih dnevih.

Ravno tako se s 1. januarjem 2023 na parkirišču Delavski dom ukinja možnost brezplačnega parkiranja do 60 minut z uporabo občinske kartice. Parkiranje bo v celoti plačljivo od ponedeljka do petka med 7. in 19.uro ter ob sobotah med 7. in 13. uro, razen ob dela prostih dnevih.

Na ostalih parkiriščih, ki jih upravlja Komunala Kranj, pa parkirni režimi ostajajo enaki. Na parkiriščih za kratkotrajno parkiranje Slovenski trg, pred stavbo Mestne občine Kranj, in parkirišče Slovenski trg, ploščad »Brioni«, je prva ura brezplačna s parkirno kartico Mestne občine Kranj, vendar največ enkrat dnevno. Vsaka nadaljnja ura je 1 evro. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro in ob sobotah med 7. in 13. uro. Na parkirišču Slovenski trg, med Delavskim domom in Globusom, pa je parkirnina za eno uro 1 evro, brez brezplačne ure parkiranja. Parkirnina se na dela proste dneve ne zaračunava.

Na parkiriščih »Jelenov klanec« in pred Gorenjsko banko parkirnina za eno uro znaša 0,60 evra. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro. Parkirišče na Jelenovem klancu lahko brezplačno uporabljajo stanovalci starega mestnega jedra z dovolilnico ali imetniki abonmajev. Na parkirišču »Zdravstveni dom« za zapornico je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka nadaljnja pa 0,60 evra. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro. Na parkirnih mestih na Mladinski in Stritarjevi ulici je prva ura parkiranja s parkirno kartico Mestne občine Kranj brezplačna, vendar največ enkrat dnevno. Vsaka nadaljnja ura je 0,60 evrov. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro, razen na dela proste dneve.

Na vzdolžnih zunanjih parkirnih mestih te parkiriščih Huje in »Čebelica« sta prvi dve uri parkiranja s parkirnim listkom brezplačni, vsaka nadaljnja ura je 0,60 evrov. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro. Na parkirišču Sejmišče pa je s parkirnim listkom prva ura parkiranja brezplačna, medtem ko sta s parkirno kartico Mestne občine Kranj brezplačni prvi dve uri parkiranja, vendar največ enkrat dnevno. Vsaka nadaljnja ura znaša 0,60 evra. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro. Parkiranje je na vseh teh omenjenih parkiriščih časovno neomejeno in brezplačno za stanovalce starega mestnega jedra z dovolilnico in imetnike abonmajev, vendar morajo svoja vozila ustrezno označiti.

Komentarjev 3
  • denis282 16:39 03.januar 2023.

    Sem dobil občutek, da ima vsakih 5 parkirišč svojo tarifo in pogoje parkiranja.

  • drecos123 14:13 31.december 2022.

    zupan pozrt na denar sramota lopovska

  • kmetek 09:09 30.december 2022.

    Rakovec mora vračat Šiptarjem za glasove.