Gorenjska
416 ogledov

Konec marca volitve novega dekana

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju arhiv Žurnal24 Iztok Golob Fakulteta za organizacijske vede v Kranju
V četrtek, 4. marca, opoldne se izteče rok za oddajo kandidatur za novega dekana Fakultete za organizacijske vede. Volitve pa bodo 31. marca, je razvidno iz rokovnika, objavljenega na spletni strani Univerze v Mariboru.

Fakulteto za organizacijske vede v Kranju kot vršilka dolžnosti dekanje od oktobra lani vodi izredna profesorica dr. Polona Šprajc.

Kot smo že poročali, se je dekanu dr. Iztoku Podbregarju 19. oktobra lani iztekel štiriletni mandat, za novega pa se na presenečenje mnogih ni več potegoval.

Rektor Univerze v Mariboru dr. Zlatko Kačič je tako za v. d. dekanice imenoval dr. Polono Šprajc za obdobje od 20. oktobra do imenovanja novega dekana oziroma najdlje do 19. aprila 2021.

En dekan obupal že po enem letu

Fakulteta za organizacijske vede je bila ustanovljena leta 1958 v Kranju kot Zavod za izobraževanje in poučevanje organizacije dela. Kot prva fakulteta je v slovenskem prostoru ponudila izobraževalne programe s področja organizacije in managementa.

V zadnjih 40 letih jo je najdlje kot dekan vodil dr. Jože Florjančič, in sicer med letoma 1981 in 2004. Po njegovem odstopu ga je nasledil dr. Robert Leskovar, ki je odstopil po dveh letih marca 2007. Le eno leto je FOV vodil dr. Milan Pagon, dva mandata oziroma osem let je bil dekan dr. Marko Ferjan, od oktobra 2016 do oktobra 2020 je bil dekan dr. Iztok Podbregar.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.