Gorenjska
2378 ogledov

Kranj: 4. februarja cepljenje samo starejših od 80 let

Covid-19, cepljenje, Slovenija, UKC Maribor UKC Maribor
V četrtek, 4. februarja, se v Kranju nadaljuje cepljenje starejših od 80 let proti covidu-19. Trenutno je na cepljenje preko spletnega obrazca prijavljenih več kot 9000 občanov. Izbrani pacienti v tej starostni skupini bodo pravočasno obveščeni o točnem terminu cepljenja.

Cepljenje bo potekalo v četrtek, 4. februarja 2021, od 8. ure naprej v avli Mestne občine Kranj – vhod je s ploščadi Brioni.

Zdravstveni dom Kranj vse vabljene za cepljenje naproša, da se na cepilnem mestu zglasijo pravočasno, upoštevajo navodila osebja pri cepljenju ter skrbijo za lastno varnost in varnost drugih.

Na cepilnem mestu so obvezne zaščitne maske in vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje.

Cepljenje je mogoče izvesti le pri zdravih, kar bo na cepilnem mestu preverjal zdravnik.

Pri prvem cepljenju v Kranju je bilo na voljo 335 doz cepiva, v četrtek je na cepljenje vabljenih 350 občanov.

Vseskozi je aktualen tudi spletni obrazec za cepljenje, preko katerega se je mogoče postaviti v vrsto, pri kateri prednostna merila določata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 19:16 02.februar 2021.

    In kakšno cepivo bodo uporabili ?

  • Janez 17:44 02.februar 2021.

    Lokavi in zviti ti cepilci. Če zaradi cepiva pomrejo starjaki jih ni škoda. Logično bi bilo, da bi najprej cepili, zdravnike, medicinske sestre, tiste, ki delajo v DSO , trgovke, policaje. Spravili so se najprej na stare!! Ne zaradi tega, ...prikaži več, ker bi jih imeli radi ampak ker na njih preskušajo. In starejši od 80 let umirajo zaradi cepiva. Poglejte kaj se dogaja na Norveškem, Gibraltarju, Usa itd

  • marjeta698 12:39 02.februar 2021.

    TEST