Gorenjska
1335 ogledov

Kranj bo dobil podžupanjo

Manja Zorko
S 1. marcem 2023 je župan Matjaž Rakovec za podžupanjo Mestne občine Kranj imenoval Manjo Zorko.

Manja Zorko je v mestnem svetu drugi mandat. Izvoljena je bila na listi stranke SD. Po izobrazbi je diplomantka evropskih študij, trenutno pa je zaposlena v kabinetu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na področju sprejemanja zakonodaje. Kot podžupanja bo pokrivala krajevne skupnosti, funkcijo pa bo opravljala poklicno.

»Glede na to, da sem bila dva mandata v Svetu Krajevne skupnosti bratov Smuk, kot podpredsednica in predsednica sveta, dobro poznam sistem in potrebe krajevnih skupnosti ter kje je prostor za izboljšave,« je za Žurnal24 povedala Zorko. Njene delovne izkušnje so pripravništvo v Evropskem parlament, bila je asistentka evropski poslanki Mojci Kleva Kekuš, bila je strokovna sodelavka in vodja projekta na Mladinskem svetu Slovenije ter delo v kabinetu ministrstva. Kot zanimivosti pa nam je zaupala, da se jo Kranjcani morda spomnijo tudi kot študentko na Petrolu na bencinskem servisu Primskovo in Labore, kjer je delala kot študentka celotno obdobje študija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.