Gorenjska
1153 ogledov

Kranj bo v kratkem dobil kar šest prenovljenih otroških igrišč

Saša Despot / Mediaspeed
Na Pungertu v starem Kranju so uradno odprli obnovljeno otroško igrišč, še pet pa jih bodo odprli v naslednjih tednih.

Mestna občina Kranj je na Pungertu obnovila tamkajšnje otroško igrišče, ki ima odslej tudi vrtiljak za gibalno ovirane osebe. Odprli so ga včeraj s kulturnim programom in druženjem ob pečenem kostanju. Novo igrišče je predal župan Matjaž Rakovec, ki je med drugim povedal: »Veseli me, da v krajevnih skupnostih prepoznavajo dodano vrednost investicij iz participativnega proračuna, med njimi tudi v otroška igrišča. Otroci so naš največji up in jim moramo dati možnost, da se razvijajo. Kar 210.000 evrov je bilo v letošnjem letu namenjeno za igrala v taki ali drugačni oblik in sem res vesel, da smo se vključili v obnove in prispevali dodatno vrednost. Hvala vsem, ki ste pri tem projektu sodelovali in obnove izvedli v zelo kratkem času.«

 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

Obnove šestih otroških igrišč so v okviru participativnega proračuna za leto 2022 predlagali in izglasovali za izvedbo krajanke in krajani krajevnih skupnostih, v katerih so ta igrišča. Na Pungertu so dotrajan vrtiljak nadomestili z vrtiljakom za gibalno ovirane osebe in postavili dodatno gugalnico. Na Hujah, pri balinišču za Župančičevo ulico, so postavili novo gugalnico, zamenjali koš za košarko in pod koši na novo naredili podlago. Pri OŠ Franceta Prešerna na Zlatem polju so na novo lokacijo namestili atraktivno plezalo piramido. Povsem novo otroško igrišče bodo v kratkem dobili tudi stanovalci blokov na Valjavčevi ulici 3 in 5 v KS Vodovodni stolp. Na voljo za igro bo plezalo, dve igrali na vzmet in trojna gugalnica. Pri Podružnični šoli Podblica pa so postavili kombinirani igrali in gugalnico, medtem ko je v Bitnjah ob nogometnem igrišču prostor dobilo plezalo heksagon.

Skupna vrednost obnov in nakupa igral je 104.500 evrov. Sicer pa Mestna občina Kranj za 53 otroških igrišč v letu 2022 skupaj s sredstvi za investicijsko in tekoče vzdrževanje, kot je povedal Rakovec, namenja okoli 210.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.