Gorenjska
129 ogledov

Kranj bo zaživel v jazzovskih ritmih

V Kranju bodo v naslednjih dneh odzvanjali ritmi jazza.
V Kranju se pričenja že 19. Jazz Kamp Kranj, trajal bo vse do 28. avgusta. Mesto bodo v teh dneh obogatili številni slovenski in tuji glasbeniki.

Otvoritev že 19. glasbene poslastice bo že danes zvečer, ob 20.30 bomo na prvi dan dogajanja lahko prisluhnili pravim mojstrom: na Glavnem trgu v starem mestnem jedru bo kranjske ulice z jazzovskimi ritmi napolnil duet klavirjev (pianista Emil Spanyi iz Madžarske in David Gazarov iz Nemčije) ob spremljavi hrvaškega basista Maria Mavrina in francoskega bobnarja Christopha Brasa. V naslednjih dneh se bo vzdušje le še stopnjevalo.

Zaživale bo Cafe Galerija Pungert

Po otvoritvi na Glavnem trgu bo središče dogajanja v prihodnjih dneh prestavljeno na vrt kavarne Galerija Pungert, kjer se bodo zvrstili nastopi številnih priznanih domačih in tujih glasbenikov. V jazzovskih ritmih nas bodo na lepše popeljali v petek Nuška Drašček s kvintetom, v soboto Nina Strnad s svojim sekstetom. Na nedeljski večer bo mogoče slišati priznano madžarsko pevko Rozino Patkai s svojo zasedbo PQR.

V prihodnjem tednu bodo nastopali še, prav tako na Pungertu, Obradović Tixier duo (22. avgust), nizozemska pevka Maaike Den Dunnen (23. avgust), kitarist Teo Collori ob spremljavi zasedbe Momento Cigano (24. avgust), v petek, 25. avgusta, bo mogoče poslušati sekstet z gostom Luisom Bonillo iz ZDA.

Selitev na kranjske ulice

S 27. avgustom se bodo začeli jazz ritmi razlegati po celotnem starem predelu Kranja – nastopajoči se bodo predstavili na različnih predelih mestnega jedra. Sobotni večer bo popestrila hrvaška pevka Željka Veverec, v nedeljo, 28. avgusta, pa bo Jazz kamp zaključen ob glasbi kvinteta bobnarja Roka Divjaka.

Zraven še vinska in umetniška poslastica

Kranj v prihajajočih dneh ne bo popestrila le glasba, temveč tudi druge umetnosti. Fotografska razstava v sodelovanju s kranjskim Fotografskim društvom Janez Puhar in njihovimi fotografi je odprla svoja vrata že v sredo, 17. avgusta, v Cafe Galeriji Pungert, in bo na voljo na ogled vse dni. Poleg tega bo v okviru dogajanja na voljo še vinska pokušina, na kateri se bodo predstavili priznani vinarji.

Vstopnica za posamezni večer znaša 10 evrov, možen pa je tudi nakup festivalske vstopnice za 80 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.