Gorenjska
844 ogledov

Kranj dobiva praznično podobo

Mestna občina Kranj
Stari Kranj že krasita dve novoletni smreki. V okviru poziva občankam in občanov so izbrali smreki iz Besnice in Preddvora.

Zadnji dnevi leta 2020 bodo zaradi soočanja z novim koronavirusom povsem drugačni od tistih v prejšnjih letih, a kljub temu bo Mestna občina Kranj poskrbela za prednovoletno vzdušje v mestnem središču in po krajevnih skupnostih. S tem bi rada občankam in občanom v tem zahtevnem času pričarala občutek domačnosti in topline. 

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

 

Prošnja Mestne občine Kranj in Zavoda za turizem in kulturo Kranj, ki je bila naslovljena na občanke in občane, naj Kranju podarijo božično drevo, je naletela na dober odziv. Izbor je potekal med 12 smrekami. Za najbolj veličastni sta se izkazali smreki Ivanke Kuralt iz Besnice in Jutte Marie Auersperg iz Preddvora. Slednja potrjuje dobro sodelovanje med občinami, pri čemer je pomagal župan Preddvora Rok Roblek

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

 

Prva smreka meri 13 metrov v višino, stala bo na trgu pred Prešernovim gledališčem, druga pa je visoka kar 18 metrov in bo krasila Glavni trg. Novoletni smreki bosta zažareli v četrtek, 3. decembra, ko bodo v Kranju prižgali praznične luči. Letos bo zaradi trenutnih epidemioloških razmer decembrski program, ki bo zahteval medosebno razdaljo, povsem drugačen, zato tudi množičnega dogodka ob prižiu luči ne bo. "Bo pa mesto, sicer z dodatnim poudarkom na okrasitvi, ponudilo prijeten sprehod v krogu najbližjih, s katerimi si bo moč pričarati vsaj kanček prazničnega razpoloženja. Spoštujmo ukrepe za zajezitev virusa, ravnajmo odgovorno in ostanimo zdravi," so ob tem sporočili z Mestne občine Kranj. Ob tem pa so že pozvali zainteresirane, da se jim oglasijo, če bi Kranju podarili samoraslo smreko, visoko vsaj 15 metrov, za okrasitev mesta prihodnje leto. Za letošnjo okrasitev mesta je sicer občina namenila okrog 95.000 evrov.

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 11:46 27.november 2020.

    Merdita 🇦🇱